Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Graft vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Graft? Vloerverwarming is een comfortabele verwarming die in de vloer is ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze experts vertellen we je alles over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Graft!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-graft-1484

Vloerverwarming laten leggen in Graft

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren niet heel complex. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Zodoende weet je gegarandeerd dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder delen we stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Omschrijf het type woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de berging / schuur, toilet, gang, woonkamer, badkamer, keuken. Optioneel geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een elektrisch systeem. Soms is een infrarood product ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn een basis dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, tegels, linoleum, PVC, vinyl, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Graft op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon sturen wij kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Alkmaar en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van bekende vloerverwarming vakmannen omgeving Graft

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Het perfecte systeem is afhankelijk van verschillende onderdelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en budget. In het onderstaande blok check je praktische informatie over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. Vooral bij renovatieprojecten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in aangepaste isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Graft.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, Remeha, Bosch, AWB, ATAG.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een bestendige en sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Therminon, Technea, e-Heat, Magnum.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Graft

Elektrische verwarming in de vloer heeft stroom als warmtebron. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is zeer interessant voor kamers waar niet in geleefd wordt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Vloerverwarming infrezen in Graft

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Graft.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw woning op een voordelige verwarmen behaaglijk maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Graft liggen rond de €950,00 – €2475,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van veel werkzaamheden. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke keuzes die de prijs bepalen: het soort installatie, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In de volgende weergave kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Graft (update donderdag, 13 juni 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€715 – €725€765 – €805
20 m2€900 – €1275€1000 – €1450
50 m2€2250 – €2750€2700 – €3200
70 m2€3850 – €4350€4200 – €4750
85 – 90 m2€5125 – €5750€5700 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, draadmatten, wapening, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Noord-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het beste samen. Let op: diverse vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of showroom. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Onderstaand lees je overzichtelijk meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Graft? Onderstaand check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Purmer, Noordeinde en Hobrede.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Alkmaar kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.alkmaar.nl). Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Graft?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.475 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €5.900 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het type installatie (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het soort systeem, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Graft, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn grofweg 2 keuzes. Allereerst kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De tweede optie is infrezen. Hierbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1484.

Plaats een reactie