Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Driehuizen vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Driehuizen? Vloerverwarming is een comfortabel verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je houd meer ruimte over in je huis! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten ontdek je bruikbare informatie over de beschikbare typen vloerverwarming en de kosten. Wil jij snel van start? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Driehuizen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-driehuizen-1847

Vloerverwarming laten leggen in Driehuizen

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Op die manier heb je de zekerheid dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan specificeren stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Omschrijf jouw woning

  Omschrijf het type woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de woonkamer, toilet, badkamer, slaapkamer, gang, keuken. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een op elektriciteit werkend systeem. In veel situaties is een infrarood installatie zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, linoleum, tapijt, PVC, parket, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Driehuizen eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail delen wij gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Alkmaar en de omliggende gemeente. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van beschikbare vloerverwarming installateurs nabij Driehuizen

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van een aantal factoren: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of een klushuis? Andere factoren zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming lees je aanvullende informatie over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo als er op de kosten moeten worden gelet en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden toegepast op isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Hier kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Driehuizen.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Minder risico op barsten.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, Vaillant, Bosch, AWB, Intergas.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Warmup, WTH, Technea, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Driehuizen

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Driehuizen

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd erg kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Driehuizen.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw plek op een goedkope manier verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

De kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Driehuizen schommelen tussen de €1075,00 – €2125,00. De precieze kosten komen tot stand door velerlei onderdelen. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het soort installatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In de tabel hieronder vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Driehuizen (update zondag, 26 mei 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €725€765 – €795
20 m2€850 – €1300€1075 – €1650
45 m2€2275 – €2775€2575 – €3400
70 m2€3775 – €4450€4000 – €4825
80 m2 +€5250 – €5675€5725 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, noppenplaten, thermostaat, wapening, draadmatten, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het beste samen. Belangrijk: bepaalde types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de volgende weergave vind je stapsgewijs meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Driehuizen? In het schema hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Grootschermer, Bergen en Oterleek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Alkmaar bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.alkmaar.nl). Voor hernieuwbare energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Driehuizen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.325 voor 15 m2 tot wel €5.350 voor 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van het soort systeem (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het gewenste model, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Driehuizen, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1844, 1847.

Plaats een reactie