Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Grootschermer vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Grootschermer? Dit is een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je betaalt lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt geen last meer van koude voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze site ontdek je uitgebreide informatie over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Wil jij snel van start? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Grootschermer!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-grootschermer-1843

Vloerverwarming laten leggen in Grootschermer

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. Daardoor weet je gegarandeerd dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het onderstaande stappenplan verhelderen we stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Beschrijf je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de keuken, berging / schuur, gang, woonkamer, slaapkamer, badkamer. Wanneer omhanden kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor het soort installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest gangbare types zijn een watergedragen installatie of een installatie op stroom. Doorgaans is een toepassing met infrarood nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan de oorspronkelijke dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, parket, vinyl, tegels, linoleum, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen de installatiebedrijven in Grootschermer eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals jouw adres, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail ontvang je gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Alkmaar en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van beschikbare vloerverwarming experts nabij Grootschermer

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw keuze wordt bepaald door meerdere zaken: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of ga je een bestaande woning renoveren? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, verwarmingsbron en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna delen we meer uitleg over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. Vooral als er op de kosten moeten worden gelet en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Hier komt direct de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een lagere keteltemperatuur en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Grootschermer.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, Intergas, Remeha, Bosch, ATAG.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt het geheel in een laag cement gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, Technea, Warmup, WTH, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Grootschermer

Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Grootschermer

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Grootschermer.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw woning op een innovatieve manier warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Grootschermer kost globaal gezien tussen de €1250,00 – €2325,00. De exacte kosten komen tot stand door allemaal facetten. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke zaken die de prijs bepalen: het type installatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In de volgende tabel bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Grootschermer (update maandag, 20 mei 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €725€755 – €790
20 – 25 m2€800 – €1300€1075 – €1450
40 – 45 m2€2200 – €2900€2550 – €3400
60 m2€3800 – €4425€4175 – €4825
80 – 85 m2€5150 – €5700€5750 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, wapening, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten en arbeid (provincie Noord-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Tip: bepaalde vloeren hebben een te sterk isolerende werking. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Onderstaand delen we stapsgewijs de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Grootschermer? Op deze pagina bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Stompetoren, Zuidschermer en Sint Pancras.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Alkmaar is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.alkmaar.nl). Voor verduurzaming energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Grootschermer?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.225 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €5.900 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van het soort product (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het soort product, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Grootschermer, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 manieren: Ten eerste kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De tweede optie is infrezen. In dat geval worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1843.

Plaats een reactie