Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Markenbinnen vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Markenbinnen? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabele verwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je energierekening daalt, en het is ook goed voor het milieu. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze pagina vertellen we je handige informatie over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Heb je interesse? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Markenbinnen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-markenbinnen-1536

Vloerverwarming laten leggen in Markenbinnen

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming best goed te doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Zo heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan adviseren we kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de berging / schuur, gang, toilet, woonkamer, keuken, slaapkamer. Indien mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een type verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest bekende installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. In veel situaties is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn enkel een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, vinyl, tapijt, linoleum, parket, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Markenbinnen vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul jouw gegevens in. Zoals jouw adres, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail sturen wij 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Alkmaar en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming vakmannen omgeving Markenbinnen

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en de hoogte van de investering. In de volgende bullets vertellen we meer uitleg over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo als de budgetten summier zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Markenbinnen.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Relatief snel te leggen.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Nefit, AWB, Vaillant, Intergas.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Therminon, Danfoss, Magnum, Technea.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Markenbinnen

Elektrische verwarming in de vloer wordt volledig door stroom gedreven. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, een slim mattensysteem of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Markenbinnen

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Markenbinnen.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw appartement op een voordelige manier behaaglijk maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Markenbinnen liggen op gemiddeld €1225,00 – €1975,00. Accurate kostenramingen hangen af van verschillende aspecten. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige aspecten die de totaalprijs bepalen: het soort installatie, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de afwerkvloer die je kiest. In onderstaande weergave kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Markenbinnen (update donderdag, 13 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €745€755 – €780
20 – 25 m2€950 – €1250€1125 – €1650
40 m2€2250 – €2750€2550 – €3275
65 m2€3750 – €4500€4175 – €4725
85 – 90 m2€5250 – €5750€5500 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten, wapeningen arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: sommige afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij weten exact wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hierna bekijk je overzichtelijk aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Markenbinnen? In het gedeelte hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Wormer, Koog aan de Zaan en Westknollendam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Alkmaar bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.alkmaar.nl). Voor duurzamere maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Markenbinnen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €825 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €5.900 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door het soort product (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan de gekozen installatie, de afwerklaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Markenbinnen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als snelste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Hierbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1536.

Plaats een reactie