Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Starnmeer vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Starnmeer? Dit is een slim verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Dankzij onze specialisten vind je bruikbare informatie over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Wil je direct doorgaan? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Starnmeer!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-starnmeer-1488

Vloerverwarming laten leggen in Starnmeer

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Met die beslissing weet je zeker dat alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan omlijnen we stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Woning specificeren

  Omschrijf het type woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, keuken, badkamer, gang, berging / schuur, slaapkamer. Ook kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Populaire systemen zijn een systeem op basis van water of een volledig elektrische installatie. In woning met weinig oppervlakte zal een infrarood model ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een nieuwe dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, tapijt, laminaat, tegels, linoleum, parket. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Starnmeer alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om jouw adres, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief bieden we gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Alkmaar en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van de beste vloerverwarming specialisten regio Starnmeer

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijsindicatie. In de volgende bullets delen we meer uitleg over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo bij renovatie klussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Starnmeer.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Nefit, Remeha, Bosch, Intergas.

Nat vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor een sterke en stabiele vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, WTH, Danfoss, Therminon, e-Heat.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Starnmeer

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Vloerverwarming infrezen in Starnmeer

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Starnmeer.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw huis op een slimme manier warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Starnmeer liggen op gemiddeld €1050,00 – €2025,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van meerdere factoren. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Starnmeer (update zondag, 26 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €735€755 – €805
20 – 25 m2€850 – €1350€1025 – €1500
40 – 45 m2€2300 – €2825€2675 – €3350
65 – 70 m2€3850 – €4475€4000 – €4775
85 – 90 m2€5225 – €5750€5700 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, pompschakelaar, draadmatten, wapening, verdeler, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Advies: sommige soorten hebben een te sterk isolerende werking. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of showroom. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de opsomming hieronder delen we stapsgewijs de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Starnmeer? In het gedeelte hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in West-Graftdijk, de Woude en Noordeinde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Alkmaar krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.alkmaar.nl). Voor vergroenings verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Starnmeer?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €925 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €6.250 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs kom tot stand door het gekozen model (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het soort systeem, de dekvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Mede door (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Starnmeer, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de slangen doorheen lopen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1488.

Plaats een reactie