Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oterleek vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Oterleek? Het gaat om een zeer zuinig verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via dit portaal bieden wij bruikbare informatie over de verschillende vloerverwarming categorieën en de kosten. Wil je op korte termijn actie? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Oterleek!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-oterleek-1842

Vloerverwarming laten leggen in Oterleek

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Zodoende weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Beschrijf je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld keuken, gang, badkamer, berging / schuur, slaapkamer, woonkamer. In veel gevallen kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Gangbare types zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om enkel een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, laminaat, PVC, parket, tegels, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Oterleek vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals je woonadres, mailadres en telefoonnummer. Middels een email of brief ontvang je gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Alkmaar en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van goede vloerverwarming installateurs regio Oterleek

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw keuze hangt af van jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming delen we praktische informatie over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept kan zeer interessant zijn. We zien het met name bij renovaties en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in aangepaste isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Oterleek.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Bosch, Remeha, Vaillant, AWB.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je extra stevigheid en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, Warmup, Therminon, Magnum, e-Heat.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Oterleek

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Laat vloerverwarming infrezen in Oterleek

Als je kiest voor infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Oterleek.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Goedkope oplossing.

Jouw huis op een slimme manier warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Oterleek kost globaal gezien tussen de €1150,00 – €2100,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal factoren. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige keuzes die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oterleek (update zondag, 26 mei 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €735€775 – €785
20 m2€825 – €1200€950 – €1550
40 – 50 m2€2225 – €2825€2550 – €3225
65 – 70 m2€3775 – €4475€4100 – €4725
80 m2 +€5175 – €5650€5625 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, wapening, draadmatten, verdeler, noppenplaten, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Tip: enkele types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het blok hierna check je in het kort extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven zoeken

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oterleek? Onderstaand bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Sint Pancras, Grootschermer en Koedijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Alkmaar kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.alkmaar.nl). Voor milieuvriendelijke verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Oterleek?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.450 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €6.150 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het soort product (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het soort systeem, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Middels dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oterleek, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als snelste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Daarbij moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in komen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1842.

Plaats een reactie