Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ursem vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Ursem? Het is een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je bespaart flink op de energierekening, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt geen last meer van koude voeten! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bekijk je praktische informatie over de populaire vloerverwarming categorieën en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct doorgaan? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ursem!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-ursem-1646

Vloerverwarming laten leggen in Ursem

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Met die beslissing ben je er zeker van dat alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan omlijnen we stapsgewijs wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een deskundige.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de gang, toilet, woonkamer, badkamer, slaapkamer, keuken. Ook geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel gekozen soorten zijn een warm-water systeem of een verwarming op basis van stroom. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood product nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, laminaat, tapijt, linoleum, vinyl, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Ursem eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail krijg jij gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Alkmaar en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van professionele vloerverwarming vakmannen nabij Ursem

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat bij jouw situatie past is mede afhankelijk van allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het onderstaande blok bekijk je meer details over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. Met name als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in losse isolatieplaten of noppenplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Ursem.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, ATAG, Nefit, Intergas, Remeha.

Natbouwsysteem

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je extra stevigheid en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Technea, Therminon, Magnum, e-Heat.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Ursem

Een elektrisch systeem wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Ursem

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Ursem.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een slimme manier behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Ursem liggen tussen de €1275,00 – €1925,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. meerdere onderdelen. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het soort verwarmingssysteem, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de afwerkvloer die je kiest. In onderstaande weergave vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ursem (update vrijdag, 14 juni 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €720€775 – €805
20 – 25 m2€800 – €1250€1100 – €1525
45 m2€2250 – €2875€2650 – €3200
65 – 70 m2€3750 – €4375€4075 – €4775
85 m2 +€5225 – €5675€5675 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat, wapening, pompschakelaar, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Belangrijk: meerdere afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Onderstaand verstrekken we samengevat de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ursem? Op deze pagina vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Spierdijk, Berkhout en Schermerhorn.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Alkmaar bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.alkmaar.nl). Voor vergroenings energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Ursem?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.400 voor 10 m2 tot gemiddeld €6.300 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het type installatie (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van het type systeem, de toplaag maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ursem, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1636, 1646.

Plaats een reactie