Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming West-Graftdijk vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in West-Graftdijk? Het gaat om een systeem om een ruimte te verwarmen die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze pagina vertellen we je nuttige informatie over de bekendste soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij meteen beginnen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in West-Graftdijk!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-west-graftdijk-1486

Vloerverwarming laten leggen in West-Graftdijk

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. Door het een deskundige te laten doen weet je zeker dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan hieronder verhelderen we in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de gang, toilet, berging / schuur, badkamer, keuken, slaapkamer. In veel gevallen geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Populaire systemen zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. Voor sommige woningen is een infrarood product ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, tegels, tapijt, vinyl, laminaat, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in West-Graftdijk zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan de locatie van je huis, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail krijg jij kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Alkmaar en omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van beschikbare vloerverwarming installateurs nabij West-Graftdijk

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. De uiteindelijke keuze is onderhevig aan diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de lijst hierna vind je aanvullende informatie over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model wint aan terrein in Nederland. We zien het met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in West-Graftdijk.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Relatief snel te leggen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Bosch, Remeha, Intergas, AWB.

Natbouw vloeren verwarmen

Als je kiest voor natbouw, dan wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, Warmup, Therminon, WTH, Technea.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in West-Graftdijk

Een elektrisch systeem werkt op basis van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie zijn hiervan enkele voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in West-Graftdijk

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in West-Graftdijk.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw woning op een voordelige verwarmen warm maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in West-Graftdijk komen uit tussen de €925,00 tot €2400,00. De precieze kosten komen tot stand door meerdere factoren. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke aspecten die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In het volgende blok bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in West-Graftdijk (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €730€770 – €810
25 m2€825 – €1200€1050 – €1450
50 m2€2325 – €2825€2700 – €3225
60 – 65 m2€3750 – €4400€4125 – €4800
80 – 85 m2€5225 – €5750€5575 – €6325
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, wapening, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Notitie: meerdere vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het blok hierna verstrekken we samengevat extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in West-Graftdijk? In het onderstaande overzicht tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Graft, Oost-Graftdijk en De Rijp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Alkmaar kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.alkmaar.nl). Voor groene producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in West-Graftdijk?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.425 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €5.200 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van het soort product (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het geselecteerde systeem, de afwerklaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in West-Graftdijk, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Allereerst kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1486.

Plaats een reactie