Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Noordeinde vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Noordeinde? Vloerverwarming is een comfortabel verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze website vertellen we je alles over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij snel van start? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Noordeinde!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-noordeinde-1485

Vloerverwarming laten leggen in Noordeinde

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Door die keuze ben je er zeker van dat het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan omlijnen we in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de woonkamer, keuken, toilet, berging / schuur, slaapkamer, badkamer. Optioneel kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende types zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. Soms is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een cement dekvloer of misschien vloerbedekking zoals vinyl, PVC, linoleum, parket, laminaat, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Noordeinde eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) krijg jij een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Alkmaar en de omliggende regio. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van ervaren vloerverwarming specialisten regio Noordeinde

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw keuze is onderhevig aan verschillende onderdelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en budget. In het onderstaande blok tref je meer over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model wordt meer en meer toegepast. Met name als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een lagere keteltemperatuur en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Noordeinde.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, AWB, Nefit, Remeha, Intergas.

Natbouw-systemen

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een degelijke vloerconstructie en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Warmup, Technea, Magnum, Therminon.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Noordeinde

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Noordeinde

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Noordeinde.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Noordeinde variëren tussen de €1000,00 – €2075,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. verschillende onderdelen. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het type installatie, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In het volgende blok vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Noordeinde (update donderdag, 13 juni 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€705 – €725€765 – €795
25 m2€875 – €1250€1075 – €1450
45 m2€2325 – €2875€2575 – €3300
70 m2€3775 – €4500€4200 – €4850
85 – 90 m2€5225 – €5700€5500 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat, verdeleren arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Let op: meerdere vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hieronder verstrekken we overzichtelijk extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Noordeinde? In het schema hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in De Rijp, West-Graftdijk en Purmer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Alkmaar kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.alkmaar.nl). Voor milieuvriendelijkere oplossingen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Noordeinde?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.075 voor 15 m2 tot zo’n €5.650 voor 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het gekozen product (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met de geselecteerde installatie, de toplaag en ook de staat van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Noordeinde, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1485.

Plaats een reactie