Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Stompetoren vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Stompetoren? Dit is een ingebouwde warmtebron die jouw vloer opwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze website vertellen we je handige informatie over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij snel van start? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Stompetoren!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-stompetoren-1840

Vloerverwarming laten leggen in Stompetoren

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Zodoende heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In het onderstaande stappenplan verhelderen we in 5 korte onderdelen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Weergave van de woning

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan keuken, slaapkamer, badkamer, berging / schuur, toilet, woonkamer. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Bekende soorten zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. Voor sommige woningen zal een infrarood model ook een serieuze keuze.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een basis dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, laminaat, tegels, tapijt, parket, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Stompetoren zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar jouw adres, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon krijg je 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Alkmaar en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van bekende vloerverwarming experts omgeving Stompetoren

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw keuze is onderhevig aan velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook effect heeft op het advies is de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de hoogte van de investering. In onderstaande opsomming vertellen we details over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept wordt meer en meer toegepast. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatiewerkzaamheden en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden toegepast op aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. Dit geeft een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Stompetoren.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, Bosch, Remeha, Vaillant, AWB.

Natbouw vloeren verwarmen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Het effect daarvan is een extra sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, e-Heat, WTH, Magnum, Danfoss.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Stompetoren

Elektrische verwarming in de vloer is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Laat vloerverwarming infrezen in Stompetoren

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Stompetoren.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw ruimtes op een slimme manier verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Stompetoren liggen rond de €1225,00 – €2500,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. diverse factoren. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Variabele onderdelen die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In de lijst hierna kan je aan de slag met de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Stompetoren (update zondag, 16 juni 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €740€770 – €800
25 m2€900 – €1350€950 – €1550
40 – 50 m2€2300 – €2750€2500 – €3275
65 – 70 m2€3825 – €4425€4075 – €4800
85 m2 +€5150 – €5750€5575 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Tip: diverse afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hierna vind je samengevat extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Stompetoren? Hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Koedijk, Oterleek en Oudorp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Alkmaar bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.alkmaar.nl). Voor hernieuwbare verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Stompetoren?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.025 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €6.050 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door het geselecteerde product (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het soort systeem, de dekvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Stompetoren, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als handigste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Daarbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1636, 1840, 1841.

Plaats een reactie