Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Noord-Beveland vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Noord-Beveland? Het gaat om een ingebouwde warmtebron die jouw vloer opwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze pagina lees je veel info over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct doorgaan? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Noord-Beveland!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-noord-beveland-4491

Vloerverwarming laten leggen in Noord-Beveland

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. In die situatie ben je er zeker van dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder delen we kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Woning specificeren

  Beschrijf alle kamers van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de toilet, woonkamer, slaapkamer, keuken, gang, badkamer. Indien beschikbaar geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor een soort verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel toegepaste types zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. In specifieke gevallen is een infrarood installatie zeker ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, tapijt, PVC, tegels, laminaat, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Noord-Beveland eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar jouw adres, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Noord-Beveland en de omliggende gemeente. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van populaire vloerverwarming experts omgeving Noord-Beveland

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is onderhevig aan diverse aspecten: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets tref je meer details over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties bij renovatieprojecten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Noord-Beveland.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Remeha, Nefit, ATAG, Vaillant.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Het effect daarvan is een sterke en stabiele vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Technea, Therminon, Warmup, Danfoss.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Noord-Beveland

Een elektrische installatie werkt 100% op stroom. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Vloerverwarming infrezen in Noord-Beveland

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Noord-Beveland.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw appartement op een goedkope verwarmen verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Noord-Beveland liggen tussen de €1125,00 – €1975,00. De geldende tarieven worden bepaald door verschillende aspecten. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Noord-Beveland (update donderdag, 23 mei 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €740€760 – €785
20 – 25 m2€875 – €1200€1025 – €1625
45 m2€2200 – €2900€2600 – €3225
60 – 70 m2€3725 – €4425€4200 – €4850
85 m2 +€5250 – €5650€5675 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat, verdeler, draadmatten, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Zeeland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Belangrijk: enkele afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een specialist of winkel. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het volgende blok check je overzichtelijk extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Noord-Beveland? In het gedeelte hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Kapelle, Borsele en Sluis.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Noord-Beveland kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.noord-beveland.nl). Voor energiebesparende installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Noord-Beveland?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.275 voor 10 m2 tot gemiddeld €6.250 voor een groter huis (100 m2). Het tarief wordt beïnvloed door het gewenste systeem (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het soort systeem, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Noord-Beveland, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een optie. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als voordeligste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Daarbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4490, 4491.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie