Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sluiskil vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Sluiskil? Vloerverwarming is een type verwarming die direct onder de vloer ligt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via dit portaal delen we veel info over de beschikbare soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Heb je interesse? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Sluiskil!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-sluiskil-4541

Vloerverwarming laten leggen in Sluiskil

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Door het inschakelen van een vakman is er geen twijfel of de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld keuken, toilet, woonkamer, gang, slaapkamer, badkamer. Vaak kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Vaak gekozen types zijn een systeem op basis van water of een volledig elektrische installatie. In kleinere huisjes kan een infrarood systeem ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een normale dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, vinyl, tegels, tapijt, linoleum, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Sluiskil zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om jouw adres, e-mailadres en telefoonnummer. Via internet (mail) ontvang je offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Terneuzen en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van ervaren vloerverwarming vakmannen regio Sluiskil

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In het volgende schema tref je praktische informatie over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. Met name als de budgetten summier zijn en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Hier wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Sluiskil.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Bosch, Vaillant, AWB, Remeha.

Natbouw-verwarming

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Danfoss, e-Heat, Warmup, Technea.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Sluiskil

Elektrische verwarming in de vloer werkt 100% op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Sluiskil

Als je het systeem laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Sluiskil.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Goedkope oplossing.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Sluiskil liggen tussen de €1200,00 tot €2075,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van veel facetten. Boven alles maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere onderdelen die de prijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave vind je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sluiskil (update maandag, 27 mei 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €745€760 – €810
25 m2€925 – €1300€975 – €1525
45 – 50 m2€2250 – €2850€2575 – €3350
70 m2€3800 – €4450€4175 – €4700
85 – 90 m2€5150 – €5725€5600 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, tackerplaten, thermostaat, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Zeeland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Belangrijk: bepaalde types hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of vloerenwinkel. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het schema hierna delen we in het kort de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sluiskil? In het onderstaande overzicht delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Eede, Hoek en Sint Kruis.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Terneuzen is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.terneuzen.nl). Voor duurzame installaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je het huis laat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Sluiskil?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.100 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €6.300 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het geselecteerde model (elektrisch of warm water systeem), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement is onderhevig aan het geselecteerde product, de ondervloer en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sluiskil, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Als voordeligste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4540, 4541.

Plaats een reactie