Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Terhole vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Terhole? Vloerverwarming wil zeggen een zuinige manier van verwarmen die jouw vloer opwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal verstrekken we handige informatie over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Terhole!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-terhole-4583

Vloerverwarming laten leggen in Terhole

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Zo heb je de zekerheid dat het totale systeem goed wordt getest. In het onderstaande stappenplan specificeren in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Omschrijf jouw woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, toilet, gang, slaapkamer, keuken, badkamer. Vaak kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veelvoorkomende systemen zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Soms is een infrarood product ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of vloerafwerking als linoleum, tegels, PVC, vinyl, tapijt, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Terhole zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via mail of per post sturen we offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Hulst en de omliggende gemeente. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van de beste vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Terhole

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste werkt heeft te maken met verschillende onderdelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook van invloed is: het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en budget. Hieronder delen we aanvullende informatie over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties bij verbouwklussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in isolerende noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Terhole.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Intergas, Vaillant, Remeha, Nefit.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Het effect daarvan is extra stevigheid en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Danfoss, Therminon, Warmup, Magnum.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Terhole

Het elektrische systeem werkt 100% op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Laat vloerverwarming infrezen in Terhole

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Terhole.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw appartement op een slimme manier verwarmen en koelen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Terhole kost globaal gezien tussen de €1250,00 – €2225,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van allerlei factoren. Zo wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Relevante keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarming, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In de tabel hieronder kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Terhole (update zondag, 14 juli 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €730€750 – €805
20 m2€950 – €1250€1000 – €1550
45 – 50 m2€2350 – €2750€2500 – €3300
65 m2€3700 – €4400€4075 – €4725
90 m2 +€5100 – €5650€5500 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, verdeler en arbeid (provincie Zeeland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: enkele soorten hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hieronder verstrekken we een toelichting / de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind een installatiebedrijf

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Terhole? Op deze pagina vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Koewacht, Kuitaart en Overslag.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Hulst krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentehulst.nl). Voor verduurzaming energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Terhole?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.475 voor 10 m2 tot om en nabij de €6.050 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het type model (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het geselecteerde product, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Door dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Terhole, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Allereerst kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4583.

Plaats een reactie