Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Koewacht vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Koewacht? Vloerverwarming wil zeggen een systeem om een ruimte te verwarmen dat onder de vloer aangebracht wordt. Je energierekening daalt, en het is ook nog eens erg duurzaam. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit platform vertellen we je bruikbare informatie over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij snel van start? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Koewacht!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-koewacht-4576

Vloerverwarming laten leggen in Koewacht

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Door die keuze ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan verhelderen we stapsgewijs wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, toilet, keuken, gang, berging / schuur, badkamer. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De bekendste installaties zijn een watergedragen of een verwarming op basis van stroom. In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, linoleum, laminaat, tapijt, parket, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Koewacht eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Terneuzen en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Koewacht

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw ideale systeem heeft te maken met allerlei thema’s: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, verwarmingsbron en de verwachte kostprijs. Hieronder lees je meer info over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. In situaties bij renovaties en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Koewacht.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, ATAG, AWB, Intergas, Remeha.

Natbouw-systemen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Danfoss, Technea, Warmup, WTH0Koewacht

  Een elektrische vloerverwarming werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

  • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
  • Relatief lage installatiekosten.
  • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Koewacht

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je weinig warmteverlies hebt. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Koewacht.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw huis op een milieuvriendelijke manier verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Koewacht variëren tussen de €1075,00 – €2050,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van allemaal aspecten. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort dekvloer. In het volgende schema vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Koewacht (update zondag, 26 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €730€760 – €795
25 m2€875 – €1325€1075 – €1500
40 m2€2200 – €2800€2575 – €3275
60 – 70 m2€3750 – €4450€4075 – €4700
85 – 90 m2€5250 – €5725€5675 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, thermostaat, tackerplaten, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Zeeland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Let op: sommige vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Win informatie in bij een specialist of showroom. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het blok hierna bieden we kort en bondig de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Koewacht? In het schema hieronder vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Zuiddorpe, Vogelwaarde en Axel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Terneuzen kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.terneuzen.nl). Voor milieuvriendelijkere maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Koewacht?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.450 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €6.500 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van het soort installatie (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het gekozen systeem, de afwerking en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Middels vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Koewacht, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een goede keuze. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4576.

Plaats een reactie