Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Spui vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Spui? Vloerverwarming betreft een type verwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit portaal delen we nuttige informatie over de diverse typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Spui!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-spui-4539

Vloerverwarming laten leggen in Spui

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Met een professional heb je de zekerheid dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Omschrijf jouw woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, toilet, gang, keuken, badkamer, slaapkamer. Tevens is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel toegepaste producten zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. Voor sommige woningen kan een infrarood systeem ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een betonvloer of vloerbedekking zoals linoleum, laminaat, vinyl, tapijt, PVC, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Spui op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Op jouw mail delen we gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Terneuzen en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming vakmannen omgeving Spui

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt hangt af van een aantal factoren: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In onderstaande opsomming vertellen we meer over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in op maat gemaakte noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Spui.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, Nefit, Intergas, Vaillant, ATAG.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een sterke en stabiele vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, Technea, Therminon, Magnum, WTH.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Spui

Het elektrische systeem werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Spui

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Spui.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw kamer op een goedkope verwarmen warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Spui variëren tussen de €1275,00 tot €2375,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van veel zaken. Aanvankelijk maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere onderdelen die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, de legwijze en het soort afwerkvloer. In de tabel hieronder tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Spui (update maandag, 20 mei 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €745€770 – €805
20 – 25 m2€950 – €1325€1000 – €1450
45 – 50 m2€2275 – €2775€2575 – €3375
65 m2€3800 – €4475€4125 – €4875
85 – 90 m2€5225 – €5800€5575 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, tackerplaten, verdeler, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Zeeland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen geven de beste prestaties. Let op: sommige vloeren hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het schema hierna verstrekken we in het kort extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven zoeken

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Spui? In het gedeelte hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Sint Kruis, Sluiskil en Waterlandkerkje.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Terneuzen is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.terneuzen.nl). Voor duurzame installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Spui?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €800 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €5.650 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het gekozen product (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde product, de dekvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Spui, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als goedkoopste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. Daarbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in komen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4539.

Plaats een reactie