Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hulst vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Hulst? Dit is een ingebouwde warmtebron die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit platform vertellen we je uitgebreide informatie over de huidige soorten vloerverwarming en de kosten. Vandaag al een keuze maken? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hulst!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-hulst-4561

Vloerverwarming laten leggen in Hulst

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Met een professional ben je er zeker van dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het bijgaande stappenplan omlijnen we in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld gang, toilet, keuken, badkamer, slaapkamer, berging / schuur. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen soorten zijn een watergedragen of een op elektriciteit werkend systeem. Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een betonvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, linoleum, PVC, tegels, vinyl, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in Hulst alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals postcode en huisnummer, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail sturen wij gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Hulst en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van goede vloerverwarming specialisten regio Hulst

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw ideale systeem is afhankelijk van allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, opbouwhoogte en de prijsindicatie. Hieronder delen we aanvullende details over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. Vooral bij renovatie klussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste voordelen zijn een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Hulst.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, AWB, Remeha, Vaillant, Bosch.

Natbouw-verwarming

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, WTH, e-Heat, Therminon, Danfoss, Warmup.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Hulst

Een elektrische installatie werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn de meest populaire toepassingen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming in Hulst

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Hulst.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw woning op een slimme manier verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

De kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Hulst schommelen tussen de €975,00 tot €2100,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door veel factoren. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige facetten die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, de manier van leggen en de mate van afwerking. In de volgende tabel tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hulst (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €740€750 – €780
20 – 25 m2€925 – €1225€1025 – €1550
40 – 45 m2€2200 – €2775€2600 – €3350
60 m2€3700 – €4425€4075 – €4825
80 m2 +€5100 – €5775€5675 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, wapening, verdeler en uurloon (provincie Zeeland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Notitie: bepaalde vloeren werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een expert of vloerenwinkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Onderstaand vind je kort en bondig de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven zoeken

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hulst? Hieronder check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Noord-Beveland, Sluis en Bergen op Zoom.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Hulst kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentehulst.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Hulst?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €750 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €5.300 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs kom tot stand door het soort installatie (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met de gekozen installatie, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hulst, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten zien we steeds meer. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste optie kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4560, 4561, 4562.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie