Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Axel vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Axel? Het gaat om een populaire vorm van huisverwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je hebt geen last meer van koude voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze site vind je veel info over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Axel!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-axel-4571

Vloerverwarming laten leggen in Axel

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. In die situatie heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer, gang, toilet. In veel gevallen is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies een soort verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste soorten zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. Soms kan een infrarood systeem nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit een betonvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, parket, tegels, tapijt, PVC, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Zodoende kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Axel op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, mailadres en telefoonnummer. Via internet (mail) krijg jij een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Terneuzen en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van professionele vloerverwarming experts regio Axel

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt wordt bepaald door een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, verwarmingsbron en de maximale kosten. In het volgende schema delen we aanvullende info over de diverse soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwklussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Axel.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Remeha, Intergas, Nefit, Bosch.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit zorgt voor een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Warmup, Magnum, WTH, Danfoss0Axel

  Elektrische verwarming in de vloer werkt 100% op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

  • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
  • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
  • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Axel

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Axel.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw ruimtes op een voordelige verwarmen opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Axel kost globaal gezien tussen de €1175,00 tot €2225,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. velerlei factoren. Ten eerste is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In de lijst hierna vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Axel (update vrijdag, 24 mei 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €730€770 – €805
20 – 25 m2€900 – €1225€1025 – €1575
45 – 50 m2€2350 – €2775€2600 – €3325
70 m2€3825 – €4400€4075 – €4825
80 m2 +€5150 – €5800€5600 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, verdeler, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Zeeland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Notitie: sommige vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het onderstaande schema bekijk je in het kort praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Axel? In het schema hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Nieuw Namen, Zuiddorpe en Clinge.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Terneuzen krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.terneuzen.nl). Voor milieuvriendelijkere energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Axel?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.425 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €6.100 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs wordt bepaald door het geselecteerde product (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het soort installatie, de dekvloer en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Axel, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4570, 4571, 4581.

Plaats een reactie