Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zaamslag vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Zaamslag? Vloerverwarming wil zeggen een zeer zuinig verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit portaal check je alles over de huidige vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij meteen beginnen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zaamslag!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-zaamslag-4543

Vloerverwarming laten leggen in Zaamslag

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Zo mag je erop vertrouwen dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld berging / schuur, keuken, woonkamer, toilet, badkamer, slaapkamer. Indien aanwezig kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor een type verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel toegepaste systemen zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In sommige gevallen is een toepassing met infrarood nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een normale dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, vinyl, tapijt, tegels, PVC, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Zaamslag zien of het past in de planning.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om postcode en huisnummer, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) delen wij een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Terneuzen en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van professionele vloerverwarming vakmannen regio Zaamslag

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door diverse aspecten: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of een klushuis? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok bieden we informatie over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo bij verbouwingen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Daarop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een eenvoudige installatie en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Zaamslag.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, AWB, ATAG, Vaillant, Intergas.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een extra sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Therminon, Warmup, Technea, Magnum.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Zaamslag

Elektrische verwarming in de vloer is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Laat vloerverwarming infrezen in Zaamslag

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Zaamslag.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw appartement op een voordelige manier verwarmen en koelen

Altijd een behaaglijk warme woning?

De kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zaamslag schommelen tussen de €1000,00 tot €2250,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door meerdere facetten. Allereerst is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het soort installatie, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In de volgende tabel krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zaamslag (update vrijdag, 24 mei 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€695 – €735€770 – €810
25 m2€825 – €1350€1125 – €1475
45 m2€2275 – €2800€2675 – €3300
65 m2€3725 – €4475€4200 – €4750
85 m2 +€5100 – €5800€5600 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, wapening, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten, thermostaat en uurloon (provincie Zeeland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Disclaimer: diverse vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het blok hierna verstrekken we stapsgewijs meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zaamslag? Op deze pagina tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Sluiskil, Sas van Gent en Spui.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Terneuzen is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.terneuzen.nl). Voor milieuvriendelijke energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Zaamslag?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.100 voor 10-15 m2 tot zeker €6.500 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het gewenste systeem (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van het geselecteerde product, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Middels dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zaamslag, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 manieren: Als snelste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen precies in passen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4543.

Plaats een reactie