Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zuiddorpe vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Zuiddorpe? Vloerverwarming wil zeggen een verwarmingstype dat onder de vloer aangebracht wordt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook beter voor het milieu. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze site bieden wij praktische informatie over de bekendste vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct doorgaan? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Zuiddorpe!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-zuiddorpe-4574

Vloerverwarming laten leggen in Zuiddorpe

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Op die manier is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de keuken, badkamer, gang, woonkamer, slaapkamer, berging / schuur. Indien mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies het type installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende systemen zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. Voor sommige woningen is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of vloerbedekking zoals tapijt, parket, tegels, linoleum, vinyl, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Zuiddorpe alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om je woonadres, mailadres en telefoonnummer. Via internet (mail) delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Terneuzen en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van ervaren vloerverwarming installateurs omgeving Zuiddorpe

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. De uiteindelijke keuze hangt af van meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna lees je nuttige informatie over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. Dat is vooral zo bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve isolatieplaten of noppenplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Zuiddorpe.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, AWB, Remeha, Vaillant, Intergas.

Natbouw-installatie

Als je kiest voor natbouw, dan wordt het geheel in een laag cement gestort. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, WTH, Technea, Warmup, Therminon.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Zuiddorpe

Een elektrisch model wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Zuiddorpe

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Zuiddorpe.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw ruimtes op een duurzame wijze verwarmen

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Zuiddorpe liggen op gemiddeld €1000,00 – €1850,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van meerdere facetten. Ten eerste maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige factoren die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende schema kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zuiddorpe (update maandag, 27 mei 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €720€770 – €785
25 m2€850 – €1225€1025 – €1575
40 – 45 m2€2300 – €2800€2600 – €3250
65 – 70 m2€3725 – €4425€4150 – €4725
80 m2 +€5125 – €5750€5650 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, thermostaat, verdeler, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Zeeland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Notitie: meerdere types zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Onderstaand bekijk je kort en bondig extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zuiddorpe? Onderstaand check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Graauw, Overslag en Nieuw Namen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Terneuzen krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.terneuzen.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Zuiddorpe?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.475 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €5.400 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het geselecteerde product (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van het gewenste product, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zuiddorpe, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als goedkoopste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4574.

Plaats een reactie