Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hoek vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Hoek? Dit is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je houd meer ruimte over in je huis! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vind je alles over de populaire segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij meteen beginnen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hoek!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-hoek-4542

Vloerverwarming laten leggen in Hoek

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Met een professional heb je garantie dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan verhelderen we stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Omschrijf type woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de woonkamer, keuken, badkamer, toilet, berging / schuur, slaapkamer. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het soort systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Soms is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een standaard dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, tapijt, linoleum, vinyl, parket, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Hoek alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan jouw adres, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail krijg je gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Terneuzen en omliggende plaatsen. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming installateurs omgeving Hoek

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook effect heeft op het advies is de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en budget. In de lijst hierna vind je meer info over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier wordt meer en meer toegepast. We zien het met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden gelegd in op maat gemaakte isolatieplaten & noppenplaten. Daarop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Pluspunten daarvan zijn een eenvoudige installatie en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Hoek.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, Remeha, AWB, Vaillant, Bosch.

Natbouwsysteem

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Het effect daarvan is een meer solide vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Danfoss, e-Heat, Technea, Warmup.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Hoek

Een elektrische installatie is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) worden het meest toegepast. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Hoek

Bij infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Hoek.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een voordelige manier behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hoek schommelen tussen de €925,00 tot €2200,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. velerlei zaken. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige aspecten die hun weerslag hebben op de prijs: het soort installatie, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In de volgende weergave vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hoek (update donderdag, 23 mei 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €730€760 – €795
25 m2€800 – €1300€975 – €1500
45 – 50 m2€2350 – €2800€2675 – €3400
65 – 70 m2€3800 – €4450€4150 – €4825
90 m2 +€5150 – €5675€5575 – €6300
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, tackerplaten, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler en arbeidskosten (provincie Zeeland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Notitie: bepaalde types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder check je stapsgewijs meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hoek? Onderstaand vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Spui, Zaamslag en Eede.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Terneuzen krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.terneuzen.nl). Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Hoek?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €925 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €6.050 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het gewenste product (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door het type model, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hoek, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. Bij deze methode zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de buizen dan in legt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4542.

Plaats een reactie