Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oost West en Middelbeers vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Oost West en Middelbeers? Dit is een comfortabele verwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook nog eens erg duurzaam. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina verstrekken we nuttige informatie over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oost West en Middelbeers!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-oost-west-en-middelbeers-5091

Vloerverwarming laten leggen in Oost West en Middelbeers

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Met die beslissing mag je erop vertrouwen dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de badkamer, woonkamer, toilet, berging / schuur, keuken, slaapkamer. Indien beschikbaar kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het type systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel gekozen types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals laminaat, PVC, linoleum, tegels, vinyl, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in Oost West en Middelbeers eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om jouw adres, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon delen wij kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Oirschot en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming installateurs regio Oost West en Middelbeers

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past is mede afhankelijk van jouw wensen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, verwarmingsbron en de maximale kosten. In onderstaande opsomming lees je details over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is bijvoorbeeld populair bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in innovatieve isolatieplaten of noppenplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Oost West en Middelbeers.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Bosch, AWB, Nefit, Vaillant.

Natbouw-installatie

In het geval van natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is meer stabiliteit en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Warmup, Danfoss, WTH, e-Heat.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Oost West en Middelbeers

Een elektrisch model heeft stroom als warmtebron. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Oost West en Middelbeers

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Oost West en Middelbeers.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw woning op een duurzame wijze behaaglijk maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Oost West en Middelbeers liggen tussen de €1150,00 tot €2225,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere facetten. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In onderstaande weergave krijg je inzicht in de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oost West en Middelbeers (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €740€750 – €780
25 m2€825 – €1225€1025 – €1650
40 – 45 m2€2250 – €2750€2625 – €3200
65 – 70 m2€3700 – €4450€4075 – €4825
80 – 90 m2€5100 – €5800€5575 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, wapening, draadmatten, tackerplaten, thermostaat, noppenplaten en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Tip: meerdere vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hierna verstrekken we stapsgewijs extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind een installatiebedrijf

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oost West en Middelbeers? In het schema hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Diessen, Lage Mierde en Esbeek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Oirschot heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.oirschot.nl). Voor groene maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Oost West en Middelbeers?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.475 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €5.100 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het gekozen product (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement wordt bepaald door het geselecteerde product, de dekvloer en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oost West en Middelbeers, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Allereerst kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Hierbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5090, 5091.

Plaats een reactie