Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sas van Gent vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Sas van Gent? Vloerverwarming betreft een watergedragen of elektrisch systeem die zich vlak onder de vloer bevindt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze experts bekijk je handige informatie over de diverse typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Sas van Gent!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-sas-van-gent-4551

Vloerverwarming laten leggen in Sas van Gent

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een hele mooie klus. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. Door het inschakelen van een vakman heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In ons complete stappenplan specificeren in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de gang, keuken, badkamer, woonkamer, toilet, slaapkamer. Optioneel kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare installaties zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. Soms is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, tegels, PVC, parket, vinyl, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Sas van Gent zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Terneuzen en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van populaire vloerverwarming installateurs nabij Sas van Gent

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste werkt hangt af van diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en budget. In het onderstaande blok bekijk je meer over de diverse soorten en hun voordelen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing wordt steeds populairder. Dat is vooral zo als het weinig mag kosten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Sas van Gent.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Intergas, ATAG, Nefit, Bosch.

Natbouw-systemen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft meer stabiliteit en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, Danfoss, Therminon, e-Heat, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Sas van Gent

Een volledig elektrisch product werkt op basis van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Sas van Gent

Wanneer je alles laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Sas van Gent.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw woning op een voordelige manier verwarmen en koelen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Sas van Gent kost globaal gezien tussen de €1250,00 tot €1850,00. Goede prijsindicaties hangen af van diverse zaken. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele keuzemogelijkheden die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In het volgende blok vind je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sas van Gent (update donderdag, 23 mei 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€705 – €735€770 – €790
20 – 25 m2€875 – €1250€1100 – €1475
45 – 50 m2€2350 – €2775€2600 – €3350
60 m2€3850 – €4350€4125 – €4750
85 m2 +€5250 – €5750€5725 – €6400
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Zeeland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Belangrijk: enkele constructies geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder lees je overzichtelijk de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sas van Gent? Op deze pagina vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Hoek, Philippine en Sluiskil.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Terneuzen is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.terneuzen.nl). Voor duurzamere installaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je jouw woning verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Sas van Gent?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €775 voor 10 m2 tot gemiddeld €6.000 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs wordt bepaald door het gekozen systeem (elektrisch of met warm water), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met het gekozen model, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sas van Gent, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In dat geval worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4550, 4551.

Plaats een reactie