Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Westdorpe vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Westdorpe? Vloerverwarming wil zeggen een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via dit portaal ontdek je alles over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je op korte termijn actie? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Westdorpe!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-westdorpe-4554

Vloerverwarming laten leggen in Westdorpe

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan verduidelijken we stapsgewijs wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld slaapkamer, toilet, gang, woonkamer, badkamer, berging / schuur. Vaak kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De bekendste types zijn een warm-water installatie of een installatie op stroom. In kleinere huisjes is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een normale dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, tapijt, tegels, parket, laminaat, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Westdorpe op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals adresgegevens, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) delen wij gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Terneuzen en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van bekende vloerverwarming installatiebedrijven nabij Westdorpe

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. De uiteindelijke keuze wordt bepaald door allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In de volgende bullets bekijk je meer uitleg over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug bij renovatiewerkzaamheden en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in op maat gemaakte noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Westdorpe.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Vaillant, ATAG, Remeha, Bosch.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, Technea, WTH, Magnum, Danfoss.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Westdorpe

Een elektrisch systeem is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Westdorpe

Bij infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Westdorpe.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw huis op een milieuvriendelijke wijze op temperatuur brengen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Westdorpe variëren tussen de €1275,00 – €2275,00. De geldende tarieven worden bepaald door meerdere zaken. Ten eerste maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante zaken die de tarieven beïnvloeden: het soort installatie, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In het volgende schema kan je aan de slag met de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Westdorpe (update zondag, 14 juli 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €740€770 – €805
25 m2€800 – €1250€1050 – €1625
40 – 50 m2€2200 – €2850€2650 – €3300
60 – 70 m2€3800 – €4425€4200 – €4800
90 m2 +€5100 – €5800€5750 – €6250
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, noppenplaten, verdeler en arbeidskosten (provincie Zeeland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Tip: sommige vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het volgende blok check je in het kort aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Westdorpe? In het onderstaande overzicht tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Sas van Gent, Sint Jansteen en Zaamslag.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Terneuzen krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.terneuzen.nl). Voor milieuvriendelijke verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Westdorpe?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.375 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €6.300 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van het soort model (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van het type systeem, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Westdorpe, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Er zijn 2 manieren: Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4554.

Plaats een reactie