Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Biervliet vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Biervliet? Dit is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die in de vloer is ingebouwd. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vind je praktische informatie over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Biervliet!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-biervliet-4521

Vloerverwarming laten leggen in Biervliet

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Zodoende heb je garantie dat alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan verhelderen we in 5 korte onderdelen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de badkamer, slaapkamer, toilet, woonkamer, berging / schuur, gang. In veel gevallen kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over het soort installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Populaire types zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of vloerafwerking als vinyl, tapijt, PVC, tegels, linoleum, parket. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Biervliet alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan postcode en huisnummer, e-mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon sturen we kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Terneuzen en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van populaire vloerverwarming specialisten omgeving Biervliet

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok tref je bruikbare informatie over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Daarop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Biervliet.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Remeha, AWB, Bosch, Intergas.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, Therminon, Magnum, e-Heat, Danfoss.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Biervliet

Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een korte reactietijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Biervliet

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Biervliet.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw appartement op een innovatieve verwarmen opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Biervliet variëren tussen de €1250,00 tot €2425,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door verschillende werkzaamheden. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere aspecten die prijsbepalend zijn: het type verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende blok tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Biervliet (update zondag, 16 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €720€775 – €810
20 – 25 m2€800 – €1325€950 – €1575
40 – 45 m2€2275 – €2850€2550 – €3250
70 m2€3800 – €4450€4200 – €4875
80 – 85 m2€5125 – €5750€5750 – €6325
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, thermostaat, verdeler, wapening, tackerplaten, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Zeeland).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Belangrijk: enkele afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of showroom. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het blok hierna verstrekken we stapsgewijs extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Biervliet? Op deze pagina bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Hoofdplaat, IJzendijke en Breskens.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Terneuzen ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.terneuzen.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Biervliet?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.150 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €6.550 voor 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het type model (warm water systeem of met stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het gekozen model, de toplaag en de totale thermische schil van het huis. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Biervliet, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Allereerst kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4520, 4521.

Plaats een reactie