Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Overslag vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Overslag? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook gunstig voor het klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze website check je uitgebreide informatie over de diverse soorten vloerverwarming en de kosten. Wil je direct doorgaan? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Overslag!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-overslag-4575

Vloerverwarming laten leggen in Overslag

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Op die manier is er geen twijfel of het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder verhelderen we in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld slaapkamer, toilet, woonkamer, keuken, gang, berging / schuur. Tevens kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veelvoorkomende installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een op elektriciteit werkend systeem. Voor sommige woningen kan een infrarood systeem nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een oude dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, tapijt, parket, tegels, PVC, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in Overslag eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om adresgegevens, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail bieden wij gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Terneuzen en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van bekende vloerverwarming specialisten regio Overslag

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste is heeft te maken met verschillende onderdelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere factoren zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets tref je details over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model wordt steeds populairder. Dat is vooral zo bij renovatieprojecten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden gelegd in slimme isolatieplaten & noppenplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De gevolgen daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Overslag.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Remeha, Intergas, Nefit, Bosch.

Natbouw vloerverwarming installeren

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een meer solide vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, Technea, Therminon, Danfoss, e-Heat.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Overslag

Het elektrische systeem werkt op basis van stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Overslag

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Kleine verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Overslag.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw woning op een goedkope verwarmen verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Overslag schommelen tussen de €1075,00 tot €2000,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van allerlei werkzaamheden. Om te beginnen is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende schema delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Overslag (update zondag, 16 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€710 – €730€765 – €785
20 m2€875 – €1250€1025 – €1600
45 – 50 m2€2225 – €2750€2525 – €3300
60 – 65 m2€3775 – €4400€4000 – €4875
90 m2 +€5225 – €5775€5625 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Zeeland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Let op: bepaalde constructies werken minder goed. Dit gaat om o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het onderstaande schema delen we een toelichting / extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven zoeken

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Overslag? Hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Axel, Koewacht en Graauw.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Terneuzen kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.terneuzen.nl). Voor slimme en duurzame energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Overslag?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.475 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €6.250 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het soort product (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde product, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers werkt het systeem een stuk effectiever. Middels dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Overslag, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Hierbij worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4575.

Plaats een reactie