Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kapellebrug vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Kapellebrug? Het is een zuinige manier van verwarmen die in de vloer is ingebouwd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze website ontdek je praktische informatie over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Heb je interesse? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Kapellebrug!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-kapellebrug-4565

Vloerverwarming laten leggen in Kapellebrug

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming best goed te doen. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het bijgaande stappenplan adviseren we kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Beschrijf alle kamers van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld toilet, badkamer, woonkamer, gang, berging / schuur, slaapkamer. Indien beschikbaar kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor het soort installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest bekende producten zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. In woning met weinig oppervlakte kan een infrarood systeem nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, parket, tegels, tapijt, laminaat, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in Kapellebrug alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan postcode en huisnummer, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail bieden we vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Hulst en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van goede vloerverwarming vakmannen nabij Kapellebrug

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw ideale systeem komt tot stand door jouw wensen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. Hieronder check je aanvullende uitleg over de beschikbare keuzes en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Met name als er op de kosten moeten worden gelet en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Alles bij elkaar geeft dit een lagere keteltemperatuur en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Kapellebrug.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Remeha, Nefit, Bosch, ATAG.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Therminon, WTH, Danfoss, Magnum.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Kapellebrug

De elektrische variant wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem zijn de meest populaire toepassingen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Kapellebrug

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Kapellebrug.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen warm maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Kapellebrug komen uit tussen de €1150,00 tot €2225,00. De geldende tarieven worden bepaald door allemaal onderdelen. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante factoren die de totaalprijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende schema delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kapellebrug (update maandag, 20 mei 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €720€750 – €800
20 – 25 m2€875 – €1250€1025 – €1550
40 m2€2200 – €2875€2575 – €3200
60 m2€3700 – €4500€4175 – €4825
80 – 90 m2€5250 – €5650€5500 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten, verdeler, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zeeland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: enkele vloeren zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Onderstaand tref je overzichtelijk aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kapellebrug? In het schema hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Westdorpe, Heikant en Philippine.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Hulst kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentehulst.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Kapellebrug?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.400 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €6.300 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van het geselecteerde model (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het type product, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kapellebrug, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Allereerst kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In dat geval maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen precies in passen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4565.

Plaats een reactie