Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lamswaarde vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Lamswaarde? Vloerverwarming wil zeggen een verwarmingstype die jouw vloer opwarmt. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze website check je nuttige informatie over de huidige vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Heb je interesse? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Lamswaarde!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-lamswaarde-4586

Vloerverwarming laten leggen in Lamswaarde

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Door het inschakelen van een vakman heb je garantie dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de woonkamer, toilet, slaapkamer, berging / schuur, keuken, badkamer. Ook kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies een soort verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest gangbare installaties zijn een watergedragen installatie of een volledig elektrische installatie. In veel situaties zal een infrarood model ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, laminaat, parket, tegels, tapijt, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Opties zijn o.a. een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Lamswaarde eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan de locatie van je huis, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post bieden we kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Hulst en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming installateurs regio Lamswaarde

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door jouw wensen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de kostenindicatie. In het volgende schema bieden we aanvullende details over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo bij renovatiewerkzaamheden en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Lamswaarde.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Remeha, ATAG, Bosch, AWB.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, Warmup, Technea, Therminon, Magnum.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Lamswaarde

Een elektrische vloerverwarming werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Lamswaarde

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Lamswaarde.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw huis op een voordelige manier behaaglijk maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Lamswaarde komen uit tussen de €1050,00 tot €2175,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. verschillende werkzaamheden. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort installatie, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In de onderstaande tabel delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lamswaarde (update woensdag, 22 mei 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €720€775 – €800
20 m2€825 – €1200€1150 – €1450
40 – 50 m2€2325 – €2875€2525 – €3375
60 – 70 m2€3775 – €4350€4000 – €4750
80 m2 +€5100 – €5700€5650 – €6300
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat, wapening, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Zeeland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Tip: diverse afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het schema hierna verstrekken we in het kort de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lamswaarde? In het gedeelte hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Kuitaart, Kloosterzande en Terhole.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Hulst heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentehulst.nl). Voor hernieuwbare energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Lamswaarde?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.350 voor 15 m2 tot zo’n €5.900 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het gewenste systeem (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het geselecteerde product, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lamswaarde, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4586.

Plaats een reactie