Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hengstdijk vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Hengstdijk? Het gaat om een watergedragen of elektrisch systeem die jouw vloer opwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een totaal onzichtbaar systeem! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze experts bekijk je veel info over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hengstdijk!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-hengstdijk-4585

Vloerverwarming laten leggen in Hengstdijk

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Daardoor weet je gegarandeerd dat het systeem correct wordt aangesloten. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Woning specificeren

  Beschrijf alle kamers van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld keuken, slaapkamer, gang, berging / schuur, toilet, badkamer. In veel gevallen kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het soort systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende modellen zijn een systeem op basis van water of een op elektriciteit werkend systeem. In kleinere huisjes zal een infrarood model zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een betonvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, linoleum, laminaat, vinyl, PVC, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Hengstdijk op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail bieden we gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Hulst en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen regio Hengstdijk

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door jouw wensen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets check je aanvullende details over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant als de budgetten summier zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Dit geeft een korte opwarmingstijd en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Hengstdijk.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Nefit, Intergas, ATAG, Bosch.

Natbouw-verwarming

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een bestendige en sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, Warmup, e-Heat, Danfoss, Magnum0Hengstdijk

  Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

  • Geschikt als bijverwarming.
  • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
  • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Hengstdijk

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Hengstdijk.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw huis op een milieuvriendelijke wijze opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hengstdijk schommelen tussen de €925,00 tot €2050,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van allerlei aspecten. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige facetten die de prijzen bepalen: het type verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hengstdijk (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €730€760 – €785
25 m2€875 – €1225€1025 – €1600
40 m2€2200 – €2825€2525 – €3200
65 m2€3750 – €4475€4075 – €4800
80 m2 +€5175 – €5650€5600 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, verdeler, wapening, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar en uurloon (provincie Zeeland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Let op: sommige constructies hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een specialist of showroom. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de opsomming hieronder vind je kort en bondig extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hengstdijk? In de tabel hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Terhole, Lamswaarde en Vogelwaarde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Hulst heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentehulst.nl). Voor verduurzaming oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Hengstdijk?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.225 voor 10 m2 oplopend tot €5.550 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs hangt sterk af van het type model (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het geselecteerde product, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hengstdijk, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4585.

Plaats een reactie