Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Babberich vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Babberich? Vloerverwarming is een comfortabele verwarming die direct onder de vloer ligt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook gunstig voor het klimaat. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit platform bieden wij alles over de actuele keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij meteen beginnen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Babberich!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-babberich-6909

Vloerverwarming laten leggen in Babberich

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een leuke bezigheid. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Met die beslissing ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan specificeren kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de gang, berging / schuur, badkamer, keuken, toilet, slaapkamer. Indien mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Vaak gekozen installaties zijn een warm-water systeem of een verwarming op basis van stroom. In veel situaties kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een basis dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, tapijt, parket, linoleum, tegels, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Babberich alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief ontvang je offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Zevenaar en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van de beste vloerverwarming installateurs omgeving Babberich

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan jouw wensen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, de huidige isolatiewaarden en de maximale kosten. In de volgende bullets delen we handige informatie over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Hier kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Babberich.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Nefit, Remeha, Vaillant, Intergas.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een stabielere ondervloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Technea, Danfoss, Magnum, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Babberich

De elektrische variant is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Laat vloerverwarming infrezen in Babberich

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Babberich.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Goedkope oplossing.

Jouw plek op een duurzame wijze verwarmen en koelen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Babberich kost globaal gezien tussen de €1175,00 tot €2350,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van veel factoren. Boven alles wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige aspecten die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In de volgende weergave verstrekken we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Babberich (update maandag, 15 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€710 – €720€765 – €780
25 m2€925 – €1275€1000 – €1550
40 – 45 m2€2225 – €2775€2650 – €3325
60 – 70 m2€3850 – €4450€4075 – €4750
80 – 90 m2€5125 – €5800€5500 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat, wapening, draadmatten, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Notitie: sommige constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of showroom. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het blok hierna tref je samengevat de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Babberich? In het onderstaande overzicht tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Deelen, Pannerden en Wolfheze.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Zevenaar is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.zevenaar.nl). Voor milieuvriendelijkere maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je jouw woning verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Babberich?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.125 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €6.100 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het gekozen model (elektrisch of warm water systeem), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het soort product, de afwerkvloer en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Babberich, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Ten eerste kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6909.

Plaats een reactie