Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sint Jansteen vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Sint Jansteen? Het is een vorm van centrale verwarming die in de vloer is ingebouwd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit platform bieden wij uitgebreide informatie over de beschikbare typen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij meteen beginnen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Sint Jansteen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-sint-jansteen-4564

Vloerverwarming laten leggen in Sint Jansteen

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Door die keuze ben je er zeker van dat het systeem correct wordt aangesloten. In het bijgaande stappenplan delen we kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Woning specificeren

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de slaapkamer, keuken, woonkamer, gang, berging / schuur, toilet. Wanneer omhanden kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies een type verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Populaire types zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit. Doorgaans is een toepassing met infrarood zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een cement dekvloer of vloerafwerking als PVC, laminaat, parket, tapijt, tegels, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Sint Jansteen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Middels een email of brief bieden we kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Hulst en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming vakmannen regio Sint Jansteen

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste is komt tot stand door diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de mate van isolatie en de prijsindicatie. In het volgende schema vertellen we aanvullende informatie over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. In situaties bij verbouwingen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Hier kan je de afwerkvloer toepassen. De positieve effecten hiervan zijn een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Sint Jansteen.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Nefit, Intergas, ATAG, Remeha.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft een stabielere ondervloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Warmup, WTH, Danfoss, Technea.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Sint Jansteen

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een speciaal folie systeem worden het meest toegepast. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in Sint Jansteen

Als je kiest voor infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Sint Jansteen.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke wijze opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Sint Jansteen komen uit tussen de €1025,00 tot €2325,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door allerlei zaken. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve facetten die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In het volgende blok verstrekken we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sint Jansteen (update maandag, 20 mei 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€700 – €720€755 – €790
20 – 25 m2€900 – €1300€950 – €1450
40 – 50 m2€2250 – €2900€2525 – €3325
60 – 70 m2€3750 – €4425€4175 – €4750
80 m2 +€5150 – €5750€5525 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, draadmatten, verdeler, noppenplaten, wapening, thermostaat en uurloon (provincie Zeeland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: meerdere vloeren zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of showroom. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder verstrekken we samengevat meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sint Jansteen? In het schema hieronder bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Soms kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Philippine, Kapellebrug en Sas van Gent.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Hulst kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentehulst.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Sint Jansteen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.075 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €5.000 voor 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van de gekozen installatie (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het gewenste model, de afwerking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sint Jansteen, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Er zijn 2 legwijzes: Om te beginnen kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waarin de leidingen komen te liggen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4564.

Plaats een reactie