Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ossenisse vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Ossenisse? Dit is een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit platform delen we handige informatie over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct aan de slag? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ossenisse!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-ossenisse-4589

Vloerverwarming laten leggen in Ossenisse

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of alles naar behoren functioneert. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we in 5 korte onderdelen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld toilet, woonkamer, badkamer, gang, slaapkamer, keuken. Indien mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over het type installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Populaire types zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. In sommige gevallen is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een normale dekvloer of misschien vloerbedekking zoals vinyl, tapijt, laminaat, linoleum, tegels, parket. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Opties zijn o.a. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Ossenisse eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail sturen wij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Hulst en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van ervaren vloerverwarming installateurs omgeving Ossenisse

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan velerlei variabelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok lees je aanvullende info over de te overwegen installaties en hun kosten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. De positieve effecten hiervan zijn minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Ossenisse.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Bosch, ATAG, Nefit, Remeha.

Natbouw vloerverwarming installeren

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een degelijke vloerconstructie en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, e-Heat, Magnum, Warmup, Danfoss.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Ossenisse

Een elektrisch systeem werkt op basis van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten en een kunststof folie worden het meest toegepast. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Ossenisse

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Ossenisse.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw appartement op een goedkope verwarmen warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Ossenisse liggen tussen de €1050,00 – €2325,00. De definitieve prijzen worden gecalculeerd op basis van allerlei facetten. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, de manier van leggen en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ossenisse (update woensdag, 22 mei 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€690 – €735€770 – €810
20 m2€875 – €1325€950 – €1575
45 m2€2300 – €2750€2500 – €3375
60 – 70 m2€3750 – €4350€4125 – €4850
80 m2 +€5150 – €5650€5575 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, wapening, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Zeeland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Disclaimer: meerdere soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of winkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het onderstaande schema verstrekken we in het kort de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ossenisse? Op deze pagina tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Kloosterzande, Hoogerheide en Lamswaarde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Hulst is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentehulst.nl). Voor duurzamere maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Ossenisse?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.050 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.300 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van de gewenste installatie (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde model, de afwerking en ook de staat van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ossenisse, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De duurdere optie is infrezen. Hierbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4587, 4589.

Plaats een reactie