Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Walsoorden vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Walsoorden? Het is een ingebouwde warmtebron dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een totaal onzichtbaar systeem! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via dit portaal bieden wij handige informatie over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij direct besparen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Walsoorden!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-walsoorden-4588

Vloerverwarming laten leggen in Walsoorden

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Zodoende mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het bijgaande stappenplan adviseren we stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de gang, berging / schuur, badkamer, keuken, toilet, slaapkamer. Tevens is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een soort verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Populaire installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, laminaat, tegels, tapijt, PVC, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Walsoorden zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals je woonadres, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief bieden wij gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Hulst en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming installatiebedrijven regio Walsoorden

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. De uiteindelijke keuze komt tot stand door verschillende onderdelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In het volgende schema bieden we informatie over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair als het weinig mag kosten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop wordt meteen de vloer gelegd. De gevolgen daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Walsoorden.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Remeha, Intergas, Bosch, ATAG.

Natbouw-verwarming

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, WTH, Warmup, Technea, Therminon.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Walsoorden

Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten en een kunststof folie zijn het overwegen waard. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Walsoorden

Bij infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Walsoorden.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw huis op een milieuvriendelijke wijze verwarmen

Comfort, gemak en geld besparen?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Walsoorden kost globaal gezien tussen de €1050,00 – €2375,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal facetten. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere onderdelen die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Walsoorden (update zondag, 16 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€690 – €730€765 – €785
25 m2€950 – €1350€1000 – €1625
40 – 50 m2€2325 – €2775€2500 – €3325
70 m2€3825 – €4500€4125 – €4825
80 – 85 m2€5150 – €5675€5575 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, draadmatten, wapening, tackerplaten, verdeler, thermostaat en arbeid (provincie Zeeland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Let op: enkele soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de volgende weergave delen we samengevat extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Walsoorden? In het onderstaande overzicht vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Lamswaarde, Ossenisse en Hengstdijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Hulst krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentehulst.nl). Voor duurzamere energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Walsoorden?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.450 voor 15 m2 tot wel €5.800 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door de gekozen installatie (elektrisch of watergedragen), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het soort model, de ondervloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Walsoorden, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Er zijn 2 legwijzes: Als goedkoopste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4588.

Plaats een reactie