Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kuitaart vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Kuitaart? Vloerverwarming is een slim verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze site ontdek je praktische informatie over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij meteen beginnen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Kuitaart!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-kuitaart-4584

Vloerverwarming laten leggen in Kuitaart

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. In dat geval weet je gegarandeerd dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder adviseren we stapsgewijs wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Omschrijf type woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de woonkamer, berging / schuur, gang, keuken, slaapkamer, badkamer. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor een type verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel gekozen keuzes zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. In sommige gevallen is een infrarood installatie ook een optie.

 3. De huidige situatie

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn een nieuwe dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, laminaat, tegels, PVC, linoleum, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in Kuitaart alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als adresgegevens, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Hulst en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van goede vloerverwarming experts regio Kuitaart

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. In de lijst hierna vertellen we bruikbare informatie over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug bij renovatie klussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Dit geeft minder risico op barsten in de vloer en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Kuitaart.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Vaillant, ATAG, Nefit, Remeha.

Natbouw vloerverwarming installeren

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in een stabielere ondervloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Therminon, e-Heat, Technea, Danfoss0Kuitaart

  De elektrische variant wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

  • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
  • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
  • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Kuitaart

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Kuitaart.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw plek op een goedkope manier opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Kuitaart liggen rond de €1000,00 – €2200,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. veel zaken. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante zaken die effect hebben op de kosten zijn: het type installatie, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In het volgende blok tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kuitaart (update vrijdag, 14 juni 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €730€755 – €800
20 m2€900 – €1250€975 – €1500
50 m2€2325 – €2825€2575 – €3375
70 m2€3850 – €4350€4025 – €4875
80 – 90 m2€5225 – €5675€5675 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, wapening, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat en arbeid (provincie Zeeland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Belangrijk: enkele types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het schema hierna bekijk je overzichtelijk de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven zoeken

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kuitaart? In de tabel hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Vogelwaarde, Hengstdijk en Koewacht.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Hulst kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentehulst.nl). Voor milieuvriendelijke producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Kuitaart?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.350 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €6.200 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs wordt bepaald door het soort model (warm water systeem of met stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door de gekozen installatie, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kuitaart, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4584.

Plaats een reactie