Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vogelwaarde vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Vogelwaarde? Vloerverwarming is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze experts bekijk je praktische informatie over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij direct besparen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Vogelwaarde!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-vogelwaarde-4581

Vloerverwarming laten leggen in Vogelwaarde

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Door het een deskundige te laten doen heb je de zekerheid dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de keuken, woonkamer, slaapkamer, berging / schuur, gang, toilet. Wanneer omhanden geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het type systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende types zijn een watergedragen systeem of een volledig elektrische installatie. In diverse huizen is een infrarood installatie ook een optie.

 3. De huidige situatie

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een nieuwe dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, parket, tapijt, PVC, vinyl, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Vogelwaarde eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om je woonadres, jouw mailadres en telefoonnummer. Via internet (mail) delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Hulst en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van beschikbare vloerverwarming installateurs regio Vogelwaarde

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze wordt bepaald door velerlei variabelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In de lijst hierna tref je aanvullende info over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. We zien het met name bij renovaties en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Hier kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Vogelwaarde.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Vaillant, Intergas, Remeha, AWB.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een bestendige en sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Therminon, Technea, Warmup, Danfoss.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Vogelwaarde

Een elektrische vloerverwarming wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Vogelwaarde

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Vogelwaarde.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw ruimtes op een duurzame manier op temperatuur brengen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Vogelwaarde schommelen tussen de €1125,00 – €2400,00. De geldende tarieven hangen af van meerdere onderdelen. Zo zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende blok tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vogelwaarde (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €735€775 – €780
25 m2€950 – €1300€1025 – €1450
45 m2€2250 – €2825€2700 – €3275
65 m2€3800 – €4400€4175 – €4700
90 m2 +€5250 – €5775€5750 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, wapening, draadmatten en uurloon (provincie Zeeland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Notitie: diverse types werken minder goed. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een professional of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hieronder lees je overzichtelijk de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de buurt

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vogelwaarde? In de tabel hieronder delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Overslag, Terhole en Zuiddorpe.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Hulst bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentehulst.nl). Voor energiebesparende verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Vogelwaarde?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €900 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €6.250 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het soort systeem (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het type model, de afwerking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vogelwaarde, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 manieren: Als handigste optie kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4581.

Plaats een reactie