Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heikant vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Heikant? Vloerverwarming betreft een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. En het werkt met vrijwel elk type vloer. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze pagina bieden wij nuttige informatie over de verschillende keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Heb je interesse? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Heikant!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-heikant-4566

Vloerverwarming laten leggen in Heikant

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet zo ingewikkeld. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Met die beslissing heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan adviseren we in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Beschrijf je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Maak een schatting van het aantal M2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de berging / schuur, badkamer, slaapkamer, toilet, keuken, woonkamer. Indien mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over het type systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Populaire installaties zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, tapijt, laminaat, vinyl, tegels, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Heikant op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post krijg jij kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Hulst en de regio daarbuiten. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming experts omgeving Heikant

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. De uiteindelijke keuze hangt af van allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. Hieronder check je details over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. Vooral bij renovaties en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Heikant.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Remeha, ATAG, AWB, Bosch.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt een stabielere ondervloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Therminon, Magnum, Danfoss, e-Heat.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Heikant

De elektrische variant werkt op basis van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen zijn de meest populaire toepassingen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Heikant

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Heikant.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw ruimtes op een voordelige verwarmen opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Heikant kost globaal gezien tussen de €1300,00 tot €1950,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van meerdere onderdelen. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere aspecten die de prijzen bepalen: het soort installatie, de grootte van de kamer, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heikant (update woensdag, 22 mei 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €725€765 – €795
20 – 25 m2€900 – €1350€1075 – €1650
40 m2€2250 – €2800€2525 – €3350
65 – 70 m2€3825 – €4475€4100 – €4900
90 m2 +€5100 – €5650€5650 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, thermostaat, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Zeeland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Let op: meerdere afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een professional of vloerenverkoper. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hierna tref je samengevat de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heikant? In het onderstaande overzicht tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Sint Jansteen, Clinge en Westdorpe.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Hulst kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentehulst.nl). Voor energiebesparende oplossingen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Heikant?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.425 voor 15 m2 oplopend tot €5.400 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het type installatie (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van de geselecteerde installatie, de afwerkvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Middels gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heikant, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In die situatie worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4566.

Plaats een reactie