Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuw Namen vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Nieuw Namen? Het is een laag temperatuur verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten vind je handige informatie over de hedendaagse soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuw Namen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-nieuw-namen-4568

Vloerverwarming laten leggen in Nieuw Namen

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Zo weet je zeker dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we stapsgewijs wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Inzicht in je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de toilet, keuken, woonkamer, gang, badkamer, slaapkamer. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende keuzes zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In specifieke gevallen zijn infrarood matten onder de vloer zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, vinyl, linoleum, laminaat, tapijt, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Nieuw Namen alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals postcode en huisnummer, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief bieden we 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Hulst en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van ervaren vloerverwarming vakmannen regio Nieuw Namen

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste is hangt af van allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In het volgende schema vind je meer uitleg over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit zien we met name terug bij verbouwingen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen plaatst men in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Nieuw Namen.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Intergas, Remeha, Nefit, ATAG.

Natbouw vloerverwarming installeren

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een degelijke vloerconstructie en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Danfoss, Technea, Warmup, Magnum.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Nieuw Namen

Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Nieuw Namen

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Nieuw Namen.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw plek op een duurzame manier verwarmen

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuw Namen liggen tussen de €1200,00 – €2200,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van verschillende facetten. Allereerst maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, de manier van leggen en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuw Namen (update donderdag, 13 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€695 – €740€770 – €790
20 – 25 m2€850 – €1225€1150 – €1650
45 – 50 m2€2225 – €2875€2650 – €3350
65 m2€3700 – €4450€4200 – €4775
90 m2 +€5175 – €5750€5500 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, wapening, verdeler, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zeeland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Advies: sommige types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de volgende weergave verstrekken we stapsgewijs de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven zoeken

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuw Namen? In het onderstaande overzicht delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Heikant, Graauw en Kapellebrug.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Hulst is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentehulst.nl). Voor milieuvriendelijke producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Nieuw Namen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €925 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €5.300 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het gewenste model (warm water systeem of met stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het type installatie, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuw Namen, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In die situatie maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4568.

Plaats een reactie