Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Graauw vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Graauw? Vloerverwarming wil zeggen een type verwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook gunstig voor het klimaat. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit portaal delen we bruikbare informatie over de huidige soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Graauw!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-graauw-4569

Vloerverwarming laten leggen in Graauw

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Zodoende weet je gegarandeerd dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de gang, toilet, slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, badkamer. In veel gevallen is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste soorten zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood product zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een betonvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, tapijt, tegels, laminaat, vinyl, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Graauw op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om je woonadres, e-mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon ontvang jij een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Hulst en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten omgeving Graauw

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste is komt tot stand door een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, verwarmingsbron en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema vertellen we meer informatie over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model wordt meer en meer toegepast. In situaties bij verbouwklussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Graauw.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Nefit, Remeha, Intergas, Bosch.

Natbouw-verwarming

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, WTH, Technea, Warmup, Therminon.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Graauw

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Graauw

Bij infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Graauw.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw woning op een voordelige manier verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Graauw komen uit tussen de €1000,00 – €2475,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door diverse zaken. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het soort systeem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In het volgende blok verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Graauw (update zondag, 16 juni 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €725€755 – €810
20 – 25 m2€850 – €1225€1050 – €1525
40 – 45 m2€2200 – €2800€2625 – €3225
60 – 65 m2€3775 – €4475€4150 – €4875
80 – 90 m2€5150 – €5650€5750 – €6300
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, verdeler, noppenplaten, tackerplaten, wapening, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Zeeland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Belangrijk: sommige constructies zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het blok hierna vind je in het kort aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Graauw? Onderstaand tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Clinge, Axel en Heikant.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Hulst is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentehulst.nl). Voor duurzamere energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Graauw?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.150 voor 10 m2 tot om en nabij de €6.450 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het type model (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door de geselecteerde installatie, de afwerkvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning is het rendement vaak vele malen beter. Middels dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Graauw, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als voordeligste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4569.

Plaats een reactie