Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Drogteropslagen vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Drogteropslagen? Dit is een verwarmingstype die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze pagina delen we praktische informatie over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Wil jij direct besparen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Drogteropslagen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-drogteropslagen-7705

Vloerverwarming laten leggen in Drogteropslagen

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Zo ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder omlijnen we stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de berging / schuur, woonkamer, toilet, keuken, slaapkamer, badkamer. Indien beschikbaar kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over een van de beschikbare type verwarmingen. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende modellen zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. Voor sommige woningen is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, PVC, vinyl, parket, laminaat, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Drogteropslagen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om jouw adres, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post delen wij offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in De Wolden en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming specialisten omgeving Drogteropslagen

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste werkt heeft te maken met jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en budget. In de volgende bullets delen we nuttige informatie over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. We zien het met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. Pluspunten daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Drogteropslagen.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Geen droogtijd nodig.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Intergas, Bosch, ATAG, Nefit.

Natbouwsysteem

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een bestendige en sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, Danfoss, WTH, e-Heat, Magnum.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Drogteropslagen

Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, een slim mattensysteem of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Drogteropslagen

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Drogteropslagen.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw huis op een innovatieve verwarmen behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Drogteropslagen schommelen tussen de €1050,00 – €2300,00. De geldende tarieven worden bepaald door veel factoren. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarming, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In de volgende tabel krijg je inzicht in de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Drogteropslagen (update maandag, 27 mei 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €725€760 – €780
20 – 25 m2€950 – €1300€1000 – €1500
40 – 50 m2€2225 – €2825€2575 – €3325
60 – 70 m2€3750 – €4450€4025 – €4725
90 m2 +€5200 – €5750€5525 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, verdeler, thermostaat, wapening, pompschakelaar, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Drenthe).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Belangrijk: diverse vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een specialist of winkel. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hierna vind je een toelichting / meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Drogteropslagen? In de tabel hieronder delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Brucht, Balkbrug en Bruchterveld.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente De Wolden is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.dewolden.nl). Voor hernieuwbare producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Drogteropslagen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.075 voor 15 m2 tot zo’n €6.050 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het gekozen product (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het gewenste model, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Drogteropslagen, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als snelste optie kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. Bij deze aanpak maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in komen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7705.

Plaats een reactie