Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kloosterzande vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Kloosterzande? Vloerverwarming wil zeggen een verwarmingstype dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze site check je bruikbare informatie over de actuele typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je op korte termijn actie? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Kloosterzande!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-kloosterzande-4587

Vloerverwarming laten leggen in Kloosterzande

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. In die situatie is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan hieronder verduidelijken we kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de woonkamer, slaapkamer, toilet, keuken, badkamer, berging / schuur. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest gangbare producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit. In specifieke gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, tapijt, PVC, tegels, laminaat, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Kloosterzande op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om je woonadres, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail krijg jij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Hulst en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van ervaren vloerverwarming specialisten nabij Kloosterzande

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze hangt af van hoe je jouw woning wilt verwarmen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming tref je meer uitleg over de diverse soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing wordt meer en meer toegepast. We zien het met name bij renovaties en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. Alles bij elkaar geeft dit minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Kloosterzande.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, Nefit, ATAG, Vaillant, Intergas.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen zal de vloer uitzetten en krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een bestendige en sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, WTH, Therminon, Magnum, Warmup.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Kloosterzande

Een elektrische installatie wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming in Kloosterzande

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Kloosterzande.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een duurzame manier opstoken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Kloosterzande schommelen tussen de €1050,00 – €1850,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. velerlei factoren. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere factoren die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kloosterzande (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€700 – €730€765 – €795
20 m2€875 – €1325€1150 – €1525
40 – 45 m2€2325 – €2825€2600 – €3250
60 – 70 m2€3725 – €4500€4175 – €4750
90 m2 +€5100 – €5725€5600 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar, draadmatten, wapening, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Zeeland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het beste samen. Let op: enkele constructies hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de opsomming hieronder vind je in het kort extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kloosterzande? Hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Hengstdijk, Walsoorden en Kuitaart.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Hulst is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentehulst.nl). Voor milieuvriendelijkere verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Kloosterzande?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.475 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €6.050 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het geselecteerde model (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van het geselecteerde product, de toplaag maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kloosterzande, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een goede keuze. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze aanpak maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waarin de leidingen komen te liggen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4587.

Plaats een reactie