Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Maurik vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Maurik? Vloerverwarming betreft een comfortabele verwarming die in de vloer is gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform bekijk je praktische informatie over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij snel van start? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Maurik!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-maurik-4021

Vloerverwarming laten leggen in Maurik

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. In dat geval heb je de zekerheid dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld toilet, berging / schuur, woonkamer, slaapkamer, keuken, gang. In veel gevallen kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Gangbare keuzes zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Soms is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een standaard dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, linoleum, parket, tegels, PVC, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Maurik vooraf kijken of er plek is.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als je woonadres, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon ontvang je offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Buren en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van bekende vloerverwarming experts nabij Maurik

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de maximale kosten. In het onderstaande blok lees je meer informatie over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo als er op de kosten moeten worden gelet en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in innovatieve isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Maurik.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Nefit, Vaillant, Remeha, ATAG.

Natbouw-installatie

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is een degelijke vloerconstructie en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Magnum, WTH, Danfoss, Technea.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Maurik

Een elektrisch systeem is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem en een folie met verwarmingsbanen worden het meest toegepast. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Maurik

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Maurik.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw huis op een voordelige manier warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Maurik liggen rond de €1300,00 – €2325,00. Accurate kostenramingen hangen af van velerlei factoren. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende weergave verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Maurik (update zondag, 16 juni 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€715 – €745€775 – €805
25 m2€900 – €1350€975 – €1475
40 – 45 m2€2350 – €2800€2500 – €3375
60 – 70 m2€3850 – €4450€4075 – €4725
85 – 90 m2€5150 – €5725€5550 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, wapening, verdeler, thermostaat, draadmatten, tackerplaten en uurloon (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Notitie: bepaalde vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het blok hierna check je stapsgewijs praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Maurik? In het schema hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Wadenoijen, Rijswijk en Kapel Avezaath.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Buren is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.buren.nl). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Maurik?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.125 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.900 voor 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het soort product (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van de gewenste installatie, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Maurik, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker een mogelijkheid. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4020, 4021.

Plaats een reactie