Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ommeren vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Ommeren? Vloerverwarming is een vorm van centrale verwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je bespaart flink op de energierekening, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bekijk je bruikbare informatie over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct doorgaan? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ommeren!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-ommeren-4033

Vloerverwarming laten leggen in Ommeren

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. In dat geval heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Omschrijf jouw woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, keuken, berging / schuur, woonkamer, slaapkamer, toilet. Wanneer omhanden kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies een soort verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Gangbare keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een verwarming op basis van stroom. In kleinere huisjes is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een cement dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, PVC, linoleum, tapijt, vinyl, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Zo kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Ommeren eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) ontvang jij offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Buren en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten regio Ommeren

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). Hieronder tref je handige informatie over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De gevolgen daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Ommeren.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Nefit, ATAG, Bosch, Remeha.

Natbouw-systemen

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een degelijke vloerconstructie en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, Warmup, Technea, Therminon, WTH.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Ommeren

Het elektrische systeem werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Ommeren

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Ommeren.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw huis op een slimme wijze verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Ommeren liggen tussen de €1025,00 – €2200,00. De geldende tarieven komen tot stand door diverse onderdelen. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere onderdelen die prijsbepalend zijn: het soort installatie, het woonoppervlak, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende weergave bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ommeren (update donderdag, 23 mei 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €745€775 – €795
20 – 25 m2€875 – €1250€1050 – €1600
50 m2€2300 – €2850€2600 – €3200
60 – 65 m2€3825 – €4350€4025 – €4875
85 – 90 m2€5200 – €5700€5575 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar, wapening en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Tip: sommige constructies zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Onderstaand bieden we stapsgewijs aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ommeren? Op deze pagina vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Eck en Wiel, Lienden en Rijswijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Buren is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.buren.nl). Voor vergroenings energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Ommeren?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.350 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €6.550 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het geselecteerde model (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde model, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ommeren, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als handigste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4032, 4033.

Plaats een reactie