Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ravenswaaij vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Ravenswaaij? Vloerverwarming betreft een populaire vorm van huisverwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via dit portaal ontdek je handige informatie over de verschillende soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij direct besparen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ravenswaaij!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-ravenswaaij-4119

Vloerverwarming laten leggen in Ravenswaaij

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Zo is er geen twijfel of alles naar behoren functioneert. In het onderstaande stappenplan delen we in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan keuken, toilet, woonkamer, berging / schuur, slaapkamer, badkamer. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor een type verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Bekende producten zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. In sommige gevallen zal een infrarood model ook het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, parket, PVC, linoleum, tapijt, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Ravenswaaij alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals je woonadres, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) ontvang je een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Buren en omliggende plaatsen. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming specialisten nabij Ravenswaaij

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat bij jouw situatie past is onderhevig aan allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en je beschikbare budget. In onderstaande opsomming bekijk je handige informatie over de diverse soorten en hun voordelen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model wint aan terrein in Nederland. Dat is vooral zo bij verbouwingen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in op maat gemaakte isolatieplaten & noppenplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Ravenswaaij.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, Intergas, Remeha, Nefit, Vaillant.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, Magnum, WTH, Danfoss, Therminon.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Ravenswaaij

Het elektrische systeem is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Ravenswaaij

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Ravenswaaij.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw kamer op een slimme wijze warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Ravenswaaij variëren tussen de €1075,00 – €2375,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. veel zaken. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige facetten die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingssysteem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de onderstaande tabel tonen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ravenswaaij (update zaterdag, 15 juni 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €730€775 – €790
25 m2€825 – €1200€975 – €1575
45 – 50 m2€2200 – €2875€2500 – €3400
70 m2€3825 – €4375€4125 – €4875
90 m2 +€5100 – €5800€5625 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, noppenplaten, wapening, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Advies: enkele afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of showroom. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het volgende blok check je samengevat extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ravenswaaij? Op deze pagina vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Asch, Everdingen en Beusichem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Buren is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.buren.nl). Voor duurzame installaties zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Ravenswaaij?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.250 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €5.900 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door het gekozen model (elektrisch of met warm water), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door de gewenste installatie, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ravenswaaij, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Hierbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waarin de leidingen komen te liggen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4119.

Plaats een reactie