Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kedichem vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Kedichem? Vloerverwarming is een slim verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Dankzij onze specialisten bieden wij nuttige informatie over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij direct besparen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Kedichem!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-kedichem-4247

Vloerverwarming laten leggen in Kedichem

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten best goed te doen. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Met een professional weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het onderstaande stappenplan verhelderen we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, keuken, badkamer, toilet, gang, berging / schuur. Indien mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende systemen zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. In veel situaties is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een betonvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, linoleum, tapijt, laminaat, parket, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zo kunnen de installatiebedrijven in Kedichem eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, jouw mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post delen wij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Vijfheerenlanden en de omliggende gemeente. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van gespecialiseerde vloerverwarming experts regio Kedichem

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw ideale systeem komt tot stand door meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook van invloed is: het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de kostenindicatie. In de lijst hierna delen we aanvullende uitleg over de relevante systemen en hun kosten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie kan zeer interessant zijn. We zien het met name als de budgetten summier zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Kedichem.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Bosch, Intergas, Remeha, Vaillant.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op meer stabiliteit en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Technea, WTH, e-Heat, Danfoss, Magnum, Therminon0Kedichem

  Een volledig elektrisch product werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

  • Werkt geweldig met zonnepanelen.
  • Erg makkelijk te plaatsen.
  • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Kedichem

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Kedichem.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw plek op een slimme manier warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Kedichem komen uit tussen de €1225,00 tot €2300,00. De definitieve prijzen hangen af van allerlei onderdelen. Allereerst maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige keuzes die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kedichem (update zondag, 16 juni 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€695 – €720€760 – €810
20 m2€900 – €1275€950 – €1550
40 – 45 m2€2350 – €2775€2500 – €3200
70 m2€3850 – €4475€4050 – €4775
85 m2 +€5125 – €5700€5550 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Utrecht).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Disclaimer: enkele types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Onderstaand lees je een toelichting / de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kedichem? In het schema hieronder vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Nieuwland, Werkendam en Arkel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Vijfheerenlanden is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.vijfheerenlanden.nl). Voor hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Kedichem?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.425 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €6.450 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie kom tot stand door het gekozen product (warm water systeem of met stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het type product, de ondervloer en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kedichem, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4247.

Plaats een reactie