Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Erichem vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Erichem? Het gaat om een watergedragen of elektrisch systeem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vertellen we je veel info over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil jij direct besparen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Erichem!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-erichem-4117

Vloerverwarming laten leggen in Erichem

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Door die keuze heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In het bijgaande stappenplan verhelderen we in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan badkamer, woonkamer, toilet, keuken, slaapkamer, berging / schuur. Indien mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Vaak gekozen types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. Voor sommige woningen zal een infrarood model een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een betonvloer of vloerafwerking als vinyl, tapijt, laminaat, tegels, linoleum, parket. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Erichem vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om je woonadres, jouw mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon krijg jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Buren en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming installateurs nabij Erichem

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de huidige isolatiewaarden en de kostenindicatie. In de lijst hierna lees je meer over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model wordt steeds populairder. We zien het met name als de budgetten summier zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen plaatst men in voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Erichem.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Bosch, Nefit, Intergas, Vaillant.

Vloerverwarming nat systeem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in extra stevigheid en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, Magnum, Technea, Therminon, Warmup0Erichem

  Het elektrische systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. We zien het veel terug in badkamers.

  • Werkt geweldig met zonnepanelen.
  • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
  • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Erichem

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Erichem.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een voordelige verwarmen verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Erichem liggen op gemiddeld €1100,00 – €2450,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van allerlei onderdelen. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In de volgende tabel delen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Erichem (update vrijdag, 24 mei 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €740€775 – €780
25 m2€875 – €1325€1150 – €1575
40 – 45 m2€2200 – €2775€2625 – €3325
65 – 70 m2€3700 – €4425€4150 – €4700
85 – 90 m2€5150 – €5675€5700 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, verdeler, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Let op: bepaalde vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het schema hierna bekijk je overzichtelijk extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Erichem? Op deze pagina bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Beusichem, Ravenswaaij en Zoelmond.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Buren is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.buren.nl). Voor milieuvriendelijke oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Erichem?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.275 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.150 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het geselecteerde model (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het soort systeem, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Erichem, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Ten eerste kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4116, 4117.

Plaats een reactie