Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lienden vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Lienden? Vloerverwarming betreft een slim verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook nog eens erg duurzaam. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze experts bekijk je alles over de diverse soorten vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct aan de slag? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Lienden!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-lienden-4033

Vloerverwarming laten leggen in Lienden

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. In dat geval is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In het onderstaande stappenplan specificeren kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Omschrijf jouw woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld berging / schuur, slaapkamer, woonkamer, toilet, badkamer, keuken. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies een soort verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest gangbare modellen zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. In sommige gevallen is een toepassing met infrarood zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een standaard dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, tapijt, laminaat, linoleum, vinyl, PVC. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Lienden eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan postcode en huisnummer, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Middels een email of brief bieden wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Buren en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van de beste vloerverwarming experts nabij Lienden

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. In het onderstaande blok vind je meer uitleg over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Pluspunten daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Lienden.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, AWB, Remeha, Intergas, Vaillant.

Natbouwsysteem

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Technea, WTH, Danfoss, e-Heat.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Lienden

Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Lienden

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Lienden.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Lienden liggen tussen de €1100,00 tot €2175,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van allerlei factoren. Boven alles maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve facetten die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In de tabel hieronder tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lienden (update vrijdag, 14 juni 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €725€775 – €780
25 m2€900 – €1300€950 – €1575
45 m2€2275 – €2825€2675 – €3275
70 m2€3800 – €4400€4000 – €4825
85 m2 +€5125 – €5725€5625 – €6475
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, pompschakelaar, wapening, thermostaat, verdeler, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen geven de beste prestaties. Belangrijk: bepaalde types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een professional of vloerenverkoper. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het onderstaande schema delen we een toelichting / extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lienden? In het schema hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Ingen, Kesteren en Eck en Wiel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Buren kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.buren.nl). Voor duurzamere installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Lienden?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €850 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €5.900 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het soort installatie (warm water systeem of met stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het geselecteerde product, de afwerklaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lienden, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Er zijn 2 manieren: Als eerste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. In dat geval moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4033.

Plaats een reactie