Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rijswijk vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Rijswijk? Het is een populaire vorm van huisverwarming die in de vloer is ingebouwd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook beter voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Dankzij onze specialisten bekijk je uitgebreide informatie over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct doorgaan? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Rijswijk!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-rijswijk-4023

Vloerverwarming laten leggen in Rijswijk

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. In dat geval heb je garantie dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het bijgaande stappenplan delen we in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de berging / schuur, woonkamer, gang, toilet, badkamer, slaapkamer. Optioneel geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest gangbare producten zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. Soms is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, tegels, tapijt, laminaat, PVC, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Rijswijk alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail ontvang jij gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Buren en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van de beste vloerverwarming installatiebedrijven regio Rijswijk

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en je beschikbare budget. Hieronder vind je meer info over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo bij renovatie klussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden gelegd in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Rijswijk.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, Bosch, Intergas, AWB, Nefit.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Het effect daarvan is een bestendige en sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, WTH, Therminon, Warmup, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Rijswijk

Het elektrische systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Rijswijk

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Rijswijk.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw kamer op een duurzame wijze warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Rijswijk schommelen tussen de €1250,00 tot €2025,00. Accurate kostenramingen hangen af van meerdere aspecten. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige zaken die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rijswijk (update maandag, 20 mei 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €730€775 – €790
25 m2€850 – €1225€1150 – €1500
40 m2€2250 – €2775€2625 – €3325
60 m2€3800 – €4450€4200 – €4875
80 – 85 m2€5200 – €5750€5525 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, noppenplaten, thermostaat, verdeler, tackerplaten, wapening en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Belangrijk: meerdere vloertypes geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of winkel. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Onderstaand check je kort en bondig praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rijswijk? In het schema hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Kerk Avezaath, Eck en Wiel en Wadenoijen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Buren is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.buren.nl). Voor duurzamere maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Rijswijk?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.350 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €5.250 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief is afhankelijk van het gekozen product (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het type installatie, de afwerkvloer en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rijswijk, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 manieren: Ten eerste kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. Bij deze aanpak worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4023.

Plaats een reactie