Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zoelmond vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Zoelmond? Vloerverwarming wil zeggen een populaire vorm van huisverwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl lees je bruikbare informatie over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij meteen beginnen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zoelmond!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-zoelmond-4111

Vloerverwarming laten leggen in Zoelmond

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Zodoende weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Omschrijf jouw woning

  Omschrijf het type woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, gang, slaapkamer, woonkamer, badkamer, keuken. Ook kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over een type verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire systemen zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit. In kleinere huisjes zal een infrarood model absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of vloerafwerking als vinyl, parket, linoleum, laminaat, tapijt, tegels. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Zoelmond eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon ontvang je een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Buren en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van goede vloerverwarming installateurs regio Zoelmond

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem komt tot stand door een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de mate van isolatie en je beschikbare budget. Hieronder delen we meer informatie over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak kan uitkomst bieden in veel situaties. We zien het met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in losse noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Zoelmond.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, ATAG, AWB, Nefit, Intergas.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Het effect daarvan is een bestendige en sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Danfoss, Technea, Therminon, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Zoelmond

De elektrische variant wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Zoelmond

Bij infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Zoelmond.

 • Snelle en praktische methode.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw appartement op een duurzame manier warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Zoelmond komen uit tussen de €1075,00 tot €2200,00. De geldende tarieven hangen af van meerdere factoren. Zo maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke aspecten die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zoelmond (update vrijdag, 14 juni 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €725€770 – €780
20 m2€800 – €1200€975 – €1500
40 m2€2250 – €2800€2675 – €3300
65 m2€3850 – €4450€4200 – €4775
85 – 90 m2€5175 – €5725€5550 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, verdeler, wapening, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Gelderland).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Tip: enkele vloeren hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het blok hierna bieden we samengevat extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zoelmond? Hieronder bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Heesselt, Beusichem en Zennewijnen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Buren is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.buren.nl). Voor groene verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Zoelmond?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €750 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.950 voor 100 m2. De prijs is afhankelijk van het type model (elektrisch of traditioneel), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het type installatie, de dekvloer en ook de staat van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zoelmond, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in komen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4110, 4111.

Plaats een reactie