Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ingen vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Ingen? Vloerverwarming betreft een type verwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit platform check je nuttige informatie over de beschikbare typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij direct besparen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ingen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-ingen-4031

Vloerverwarming laten leggen in Ingen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming niet heel complex. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Door het een deskundige te laten doen heb je garantie dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je in 5 korte onderdelen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld badkamer, berging / schuur, keuken, slaapkamer, woonkamer, gang. Optioneel kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor het type installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit. In specifieke gevallen zal een infrarood model ook een serieuze keuze.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of vloerafwerking als PVC, linoleum, tapijt, parket, vinyl, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Ingen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon ontvang jij gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Buren en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van professionele vloerverwarming specialisten nabij Ingen

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. De uiteindelijke keuze wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In onderstaande opsomming tref je informatie over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept kan zeer interessant zijn. We zien het met name bij renovatieprojecten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Hier kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De gevolgen daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Ingen.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, ATAG, Intergas, Bosch, Remeha.

Natbouwsysteem

Bij de natbouw variant wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, WTH, Danfoss, e-Heat, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Ingen

Een elektrisch systeem werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Ingen

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Ingen.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw kamer op een innovatieve verwarmen verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Ingen variëren tussen de €1050,00 tot €1925,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van allemaal aspecten. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ingen (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€710 – €745€765 – €805
20 – 25 m2€950 – €1225€1125 – €1500
40 m2€2350 – €2875€2700 – €3300
60 – 65 m2€3775 – €4475€4175 – €4800
85 m2 +€5100 – €5750€5725 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, thermostaat, pompschakelaar, tackerplaten, wapening, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Let op: enkele vloertypes zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hierna lees je een toelichting / aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven zoeken

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ingen? Hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Rijswijk, Ommeren en Maurik.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Buren bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.buren.nl). Voor slimme en duurzame installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Ingen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.175 voor 15 m2 oplopend tot €5.800 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van het gekozen product (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement is onderhevig aan het geselecteerde systeem, de toplaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ingen, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In die situatie worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4030, 4031.

Plaats een reactie