Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Einighausen vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Einighausen? Vloerverwarming wil zeggen een een lage temperatuur verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook beter voor het milieu. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze site bieden wij handige informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij snel van start? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Einighausen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-einighausen-6142

Vloerverwarming laten leggen in Einighausen

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Met die beslissing mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan adviseren we stapsgewijs wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de gang, berging / schuur, keuken, badkamer, slaapkamer, toilet. Tevens kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende types zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In specifieke gevallen is een toepassing met infrarood zeker ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een nieuwe dekvloer of vloerafwerking als tapijt, parket, laminaat, tegels, PVC, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Einighausen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail krijg je een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Sittard-Geleen en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van bekende vloerverwarming installateurs omgeving Einighausen

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze hangt af van hoe je jouw woning wilt verwarmen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, de huidige isolatiewaarden en budget. Hieronder tref je details over de te overwegen installaties en hun kosten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo bij renovatie klussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Einighausen.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Remeha, Intergas, Vaillant, AWB.

Nat vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Magnum, WTH, e-Heat, Technea.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Einighausen

Een volledig elektrisch product werkt 100% op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Einighausen

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Einighausen.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw woning op een goedkope manier behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Einighausen kost globaal gezien tussen de €1125,00 – €2300,00. De exacte kosten hangen af van verschillende onderdelen. Om te beginnen is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele facetten die prijsbepalend zijn: het soort installatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende weergave tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Einighausen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €730€750 – €785
20 m2€850 – €1325€1075 – €1575
40 – 50 m2€2200 – €2850€2525 – €3325
65 m2€3850 – €4450€4150 – €4850
85 – 90 m2€5200 – €5700€5650 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, thermostaat, wapening, tackerplaten, verdeler, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Limburg).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Belangrijk: bepaalde afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het blok hierna delen we overzichtelijk praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Einighausen? Hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Sittard, Guttecoven en Urmond.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Sittard-Geleen heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.sittard-geleen.nl). Voor groene energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Einighausen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.325 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €6.250 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het gekozen product (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het type product, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Einighausen, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Er zijn 2 legwijzes: Om te beginnen kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De tweede optie is infrezen. In die situatie worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6142.

Plaats een reactie