Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Buurmalsen vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Buurmalsen? Vloerverwarming wil zeggen een populaire vorm van huisverwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over de actuele soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct aan de slag? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Buurmalsen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-buurmalsen-4197

Vloerverwarming laten leggen in Buurmalsen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Heb je geen technische kennis, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Door het een deskundige te laten doen weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan verhelderen we kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan slaapkamer, badkamer, toilet, woonkamer, keuken, berging / schuur. Vaak geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel gekozen systemen zijn een warm-water systeem of een deels elektrische oplossing. In diverse huizen zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, parket, linoleum, tegels, vinyl, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Buurmalsen vooraf kijken of er plek is.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul jouw gegevens in. Zoals het adres van de woning, mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) ontvang je 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Buren en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van de beste vloerverwarming vakmannen regio Buurmalsen

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze is onderhevig aan meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en de hoogte van de investering. Hieronder bieden we aanvullende info over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovaties en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden toegepast op maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Hier wordt de definitieve toplaag gelegd. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Buurmalsen.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, Remeha, AWB, ATAG, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een sterke en stabiele vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Technea, WTH, Magnum, e-Heat.

Elektrische vloerverwarming in Buurmalsen

Een elektrisch model heeft stroom als warmtebron. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Buurmalsen

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Buurmalsen.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw appartement op een voordelige manier warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Buurmalsen variëren tussen de €975,00 – €1925,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van allemaal zaken. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige factoren die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In de tabel hieronder kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Buurmalsen (update donderdag, 23 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €745€750 – €795
20 – 25 m2€850 – €1200€1100 – €1450
40 – 45 m2€2350 – €2775€2700 – €3375
65 – 70 m2€3850 – €4450€4050 – €4900
80 m2 +€5225 – €5775€5575 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat, verdeler, wapening, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Let op: enkele vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of winkel. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het schema hierna bieden we stapsgewijs aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Buurmalsen? In het onderstaande overzicht bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Meteren, Schelluinen en Geldermalsen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Buren heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.buren.nl). Voor milieuvriendelijkere maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Middels de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Buurmalsen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €925 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.850 voor 100 m2. Het tarief kom tot stand door het soort product (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het soort product, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Buurmalsen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een optie. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als handigste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4197.

Plaats een reactie